Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sledování polohy mobilu

Od: acs22® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, měl bych na zdejší odborníky jednu prosbu. Potřeboval bych stručně a jednoduše pro zcela běžného uživatele který má pouze základní znalosti popsat jak funguje lokalizace telefonu se systémem Android,potřeboval bych takto na dálku sledovat dceru,kvůli bezpečnosti.Děkuji za radu :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Poloha na Androidu se získává 3 způsoby.
1, Google - pomocí vysílačů mobilního signálu a WiFi sítí v okolí
2, GPS - pomocí družic GPS
3, oba výše uvedené dohromady
První možnost je lepší ve městech, kde je hustota WiFi a vysílačů vyšší, tzn. i lepší přesnost.
Pro přírodu, nebo místa kde není WiFi je nejlepší možnost druhá, GPS, pořádný žrout baterie.
Třetí možnost je oba způsoby dohromady, nejlepší přesnost ale zároveň nejhorší pro baterii telefonu.
Hezky je to shrnuté zde(první odstavec): tasker.dinglisch.net/...
Na sledování polohy je dobrý G+ který má k tomuto účelu widget na domovskou obrazovku, přes který je hned vidět poloha kontaktů, kteří s vámi sdílí polohu. Více zde: support.google.com/...
Na obrázku dole je vidět zmíněný widget (jen jako ukazka)
KE VŠEM ZPŮSOBŮM JE SAMOZŘEJMĚ NUTNÉ BÝT STÁLE PŘIPOJEN K INTERNETU! Jinak se poloha nemá jak odeslat.
Já se pohybuji v Praze, takže mi stačí možnost první. Přesnost v okolí práce a domova je okolo 10 metrů, ale samozřejmě záleží na konkrétním místě.
Sledování polohy mobilu

hodnocení

0x
Je potřeba gps+data+aplikace pro sledování.
hodnocení

Jaká přesně aplikace?Já by jsem chtěl na svém vidět polohu druhého mobilu.Je mi jasné,že se na něm musí zapnout sledování polohy na tom sledovaném.Nějaký přesnější návod jak na to?Děkuji

rv*
hodnocení

0x

Zkuste a uvidíte

google.com/...

K lokalizaci se využívá to, co je k dispozici.

kakamila
hodnocení

0x

Je potřeba být trvale na internetu nebo si platit data od Vašeho operátora,případně i jejího...

Přesné je jen GPS,pokud bude jen na "signálu" od operátora,tak jsou to stovky metrů...mimo město i kilometr...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]