Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka - BOSCH či SIEMENS?

Od: markus71* odpovědí: 7 změna:

Ahoj lidi,

chtěl bych zakoupit pračku značky BOSCH či SIEMENS (vrchní plnění). Na trhu je jich značný počet a já nevím kterou :)

Má někdo radu, zkušenost či doporučení?

Díky všem

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

od Bosch a Siemens jich značný počet v nabídce není. když tak zapátrám v paměti, kolik mi projde denně rukama a očima uvidím praček s vrchním plněním od těchto dvou značek, tak když napíši, že málo, tak to znamená, že asi moc nefrčí. naproti tomu Electrolux ja na tom o něco lépe.

Máme Bosch así dva roky a spokojenost manželky je naprostá. Jenže máme klasiku z boku s vrchním plněním vám neporadím.

hodnocení

0x

podle měje vrchní plnění dobré až nezničitelné. Doporučuji jej a zn. bosch také. Siemens nevim. Vyberte takovou, jež splňuje VAši představu o cenovém rozpětí spotřebě vody a úspoře spotřeby.

Když můžete doporučit siemens pak můžete s klidným svědomím doporučít i bosch. Věřte mi. Je to jeden koncern sekají to na stejné lince. Jen na to dávají jiné cedulky ;)
olaf71*

věřím tomu, protože výrobcem je BSH - Bosch Siemens Hausgeräte

az*
hodnocení

0x

Dobrý den

Bosch i Siemens je jeden koncern =jeden výrobce, stejné servisní místa. Koupili jsme pračku Siemens WM10E365BY cca 5měsíců zpět, po dobré zkušenosti s myčkou Siemens. Když se mrknete na podobné "konkurenční" výrobky Bosch/Siemens, tak zjistíte např. že Bosch má ovládací tlačítka nastojato, Siemens naležato, dvířka a zbytek je totožný. Stáhněte si návody z webu na podobné pračky a postupně jimi listujte -návody jsou téměř jako okopírované. Pořídili jsme Siemens WM10E365BY protože "konkurenční Bosch" byla zrovna o 1800kč dražší při stejné funkčnosti.

marjankao2
hodnocení

0x

Měla jsem za život již několik aut.praček,nikdy nebyly velké závady,i když jsme si mohli dovolit jen tu nejlevnější. Z vlastní zkušenosti mohu poradit koupit tu,kde můžete volit počet otáček. Já mohu dát jen 1OOO a pračka prádlo velmi zmačká,potom je obtížné žehlení.Dělám to tak,že pračku vypínám dříve než je prádlo úplně vyždímané,věším na zahradě a prádlo krásně voní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]