Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topinkovač nejde

Od: sebod* odpovědí: 4 změna:

Dneska to je teda den... Nejdříve setobox, teď topinkovač. Takže - vnouček hodil do topinkovače lžičku, já si toho nevšimla a zapla ho. Trošičku v těch topných drátkách (nebo jak se to jmenuje :-D) zajiskřilo a topinkovač nejde. To asi žádnou pojistku takovej "strojek" nemá, co? S tím asi můžu ke kontejneru, že?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
V topinkovači je natažená topná spirála kolem dokola šachty na chléb. Má potřebný odpor, aby se jen rozžhavila a pekla chléb. Pokud lžička zkratovala podstatnou část spirály, zmenšil se její odpor a spirála se větším proudem přerušila. Pojistky nevyhodilo, nebyl důvod, přepálila se místo nich spirála.
Možná, že bude vidět její přerušení...
Vypadá to na nový topinkovač.
Když se daří, tak se daří...

hodnocení

0x

Pravdepodobne áno,došlo ku skratu na topných špirálach.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Sice topinkovač neznám, ale právě s ohledem na to, že se tam dá možnost zkratu předpokládat a na to, že to nevyhodilo jistič /alespoň o tom nepíšeš), bych tipoval, že by tam ta pojistka mohla být. Není to natolik složitý přístroj, aby se o tom trošku zručný kutil nemohl přesvědčit. Vyhodit to můžeš vždycky.

doplněno 05.06.16 23:01:

*palec* Mrkni na to. Jenom si uvědom, že ty dnešní pojistky mohou vypadat jinak, než jsme zvyklí.

doplněno 05.06.16 23:15:

Vím, že jsem kdysi v čemsi hledal pojistku a byl jsem poučen, že už tam není ta klasická skleněná trubička, ale jakýsi zalisovaný plastový polštářek. Ale na druhou stranu bych v topinkovači asi jinou součástku než pojistku nečekal.

sebod*
hodnocení

No, právě. To mě taky zarazilo, že to nevyhodilo pojistky. Jak píšeš, vyhodit ho můžu vždycky..Takže ho vykuchám *smich*

doplněno 05.06.16 23:06:

Jo, myslíš, že budou jiné, jak takové ty porcelánové co bývaly v hodinách? :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]