Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat jestli tato nokia vydrží třeba i 10 let jako jiné nokie.
Vím že už se to výrábí někde v číně právě proto se ptám,a když né 10 tak kolik?
Děkuji
Když vyloučíme poškození špatným zacházením, užíváním, skladováním přirozeným opotřebením atp, je tu přirozené stárnutí. Jen z hlediska pájení není život elektroniky nekonečný, časem vždy vznikne "studený spoj", protože pájený spoj stále pracuje, kovy do sebe vzájemně prostupují a spoj časem křehne až praskne. U telefonů se projevuje ještě jeden neblahý vliv, který začal být problémem s nástupem microBGA technologie - whiskery, tenké krystalické výrůstky z povrchu pájeného spoje. U komponentů v MT jsou u sebe spoje tak blízko, že se tím některé časem spojí. Nejde odhadnout jak dlouho bude ten Váš telefon funkční, je to závislé na hodně faktorech, ale 10 let by vydržet mohl.
Zn. Nokia byla velmi dobrá značka. Mám s jejími mobily jen ty nejlepší zkušenosti a jak poznamenala moje dcera, když jsem kupovala první Nokii, že je to ( telefon pro blbý ), měla na mysli, že jeho používání je opravdu jednoduché. Nyní po lonském odkupu Microsoftem si už nebudu tak jista. Možná, že další telefony už tak kvalitní nebudou.
Ano, kvalitní byly, protože měly finskou kontrolu nad sebou, jestli ji ale bude dělat i americký gigant, to nevím, to poznáme. Každopádně telefon v této cenové relaci bych ani 10 let mít nechtěla. Budou nové a lepší...A levné opravdu nemusí vydržet dlouho, ne proto, že to vyrábí Čína, ale protože je to levné a tak musím nutně počítat s tím, že součástky budou také levné. A co je levné, nemusí vydržet 10 let.
Souhlasím, proto když chci, aby telefon dlouho vydržel, koupím si dražší s dražšími součástkami, Váš dotaz zněl něco jako, je to nekvalitní, protože se to vyrábí v Číně? Ne, je to méně kvalitní proto, že má levné součástky a proto tak nízká cena.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.