Nejste přihlášen/a.
zdravim, nemohu nacist mou SD kartu ani na pocitaci ani ve fotaku. V pocitaci se mi vubec neinicializuje (zkousel jsem celkem 4 pocitace), ve fotaku mi to hlasi, overte si kartu nebo neco podobneho. Mam podezreni, ze je poskozena. Co s tim?
diky moc,
jirikoo
Zkus PC Inspector Smart Recovery, je zdarma a zabere i na kartu co počítač nenačte, dokáže mnohdy obnovit celý obsah karty.
diky za tip, ale ten program je nefunkcni...opet jsem to zkousel na ruznych PC a pres ruzne download servery, dokonce i pres jejich web
Jak nefunkcní? nebo vůbec neběží? Nenačte kartu? Tak je karta úplně mrtvá a nepomůže nic
Já jej s úspěchem používám už mnoho let a nejednou i zachránil fotky na kartě:
Jo jo, tohle SD karty občas dělají. Náprava neexistuje. Smiřte se se ztrátou fotek a příště ZÁLOHUJTE, ZÁLOHUJTE, ZÁLOHUJTE. Je neuvěřitelné, kolik lidí věří tomu mrňavému kousku plastu a myslí si, že jim se to stát nemůže.
libor007:
co kupuješ za značku?
Používám desítky karet a odešla mi zatím jen jedna v rozmezí téměř 20let a to mechnicky, rozpadl se plast, ale data zůstala. Co se týká porušení dat, tak mě vždy zachránil výše uvedený program a došlo k tomu spíš půspobením zařízení ve kterém byla vložená, než vlastní karta, protože se to u té karty už neopakovalo.
"...odešla mi zatím jen jedna v rozmezí téměř 20let..."
To máte asi výjimečnou kliku. Mně za poslední rok odešly hned dvě, "Kingston" a "Verbatim". Po připojení zmizely soubory a místo nich se objevil jeden, s prapodivným názvem ("rozsypaný čaj") a divnou velikostí. Nedalo se s tím dělat nic. Po přeformátování (v notebooku, v PC nešlo ani to, to prostě vůbec vloženou kartu nezaregistrovalo) se karta chovala asi týden normálně. Pak se to opakovalo.
dafina - divné to není. Když karta odejde, tak prostě odejde. Stává se z ní kus plastu. Ovladače z PC se samy neztratí (ta karta tam před tím fungovala) a i kdyby po nějakém zásahu chyběly, nefungovala by v PC ani jiná karta.
kliku nemám, s USB flash mám horší zkušenosti a externí disky 2ks WD jsem reklamoval oba, naštěstí bez ztráty dat
to se mi stalo take cca dvakrat v dalekych krajich...v internetiove kavarne jsem si zpracovaval fotky a nakazila se mi karta virem. vymazalo se mi cast fotek a namisto se mi ulozili nejake nesmyslne soubory a adresare
vse lze vyresit, jednou jsem si poradil sam pres nejaky recovery program, po druhe mi uz musela pomoci specializovana firma. Tentokrate jsem je opet zkontaktoval a i tento problem dokaze vyresit. Potiz je, ze tentokrat se mi nedokaze karta vubec nacist, kdezto predtim jsem ji v pocitaci alespon inicializoval
to že počítač kartu nevidí se stát může, pak jí zručeně vidí nějaký záchranný program, pokud ani ten ne tak je prostě úplně mrtvá. Já bych jen pro jistotu zkusil ještě program na formátování karet, nespouštět formátování, jen jestli tu kartu uvidí a jakou napíše kapacitu, pokud by jí viděl tak je pořád naděje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.