Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jestli lze konstantně napájet 12v založní zdroj 12,5v?
Děkuji
Mluvte za sebe, já jsem otázku pochopil.
Tazatel má 12 V záložní zdroj a ten záložní zdroj potřebuje něčím napájet. Ptá se, jestli mu na napájení tohoto záložního zdroje stačí napětí jen o 0,5 V vyšší, než je výstupní napětí záložního zdroje. Co je na tom nepochopitelného? A jestli jsem pochopil správně, souhlasím s odpovědí Wlezleyho. Jen si myslím, že na napájet průběžně zařízení to bude, ale jestli to dokáže dobíjet baterie zdroje dost pochybuju.
Tak ten 12,5V zdroj by byl jen udržovací. Jinak by se baterie v případě vybití nabijela nabiječkou. Baterie je 12V 7,2Ah.
Při těch 12.5V by do baterie tekl nějaký malý proud a stále by se nabíjela, otázka je co je to za baterii, některým to nevadí, některým to prospívá, některým to může škodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.