Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, plánuji koupi robotického vysavače. Velice mě zaujal iRobot Roomba 980, nicméně cena je přece jen trochu přestřelená. Četl jsem zajímavé názory na Neato Botvac, který se prodává i ve verzi s wifi připojením a ovládáním přes mobilní aplikaci. Má někdo s tímto typem zkušenosti? Dokáže vysavač vysávat i ve větším a komplikovanějším terénu? (mám kuch. linku do U, volně stojící sedačku, postel s menším prostorem okolo a podobně. Má smysl investovat více peněz kvůli wifi a aplikaci, která nemá zrovna nejlepší hodnocení? Děkuji.
Máte na mysli tento konkrétní typ nebo robotické vysavače obecně? Osobně mě ani tak nejde o nějakou náhradu práce, předpokládám, že jednou za čas vysát normálním vysavačem bude potřeba. Jde mi hlavně o chlupy po kočce, když je člověk celý den vytížený a chce mít doma klid, dostatečné by to snad být mohlo. Nejvíce se obávám navigace, ale dle videí, co jsem shlédl, jezdí celkem systematicky.
Vysavač, který jmenujete neznám, ale mám už přes pět let roombu. Normální vysavač beru do ruky, když chci vysát pavučiny, na zem ne. Máme doma dlažbu, lino i koberce. Teď jsem přijel domů a mám vyluxovaný obývák s kuchyní a roomba je znovu nabitá. Kočka doma není, ale pes, takže chlupy vyjdou nastejno. Ovládání přes wifi je podle mne k ničemu. Když si zvyknete na tento způsob úklidu, tak neměníte. Zapůjčení a vyzkoušení je rozumné.
Ten Neato Vám rozhodně doporučuju. Neni to jenom smeták, opravdu saje, nepohybuje se po místnosti chaoticky, ani nepřejíždí zbytečně stejná místa, umí si poradit s volně loženým kobercem (neohýbá rohy), zametá i u lišt, hezky se čistí atd. WIFI neni třeba. To co popisujete neni pro Neato komplikovaný terén, to je normálka. Když se pod stolem zamotá do kabeláže, sám se většinou vysvobodí. Jinak ohledně robo vysavačů, tim že je to každodenní úklid je to vidět. Nesmí ale na zemi nic lehkého nebo drobného ležet, lehčí věci "nevidí" a strká je po místnisti, drobnější nasaje nebo namotá a vřeští jak pavián, oblasti kam nesmí musejí být ohranjčeny magnetickou páskou atp.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.