Nejste přihlášen/a.
Prosím mohl by mi někdo napsat kde se v tv přesně nachází tepelná pojistka? přikládám obrázek ..děkuji
Dobrý den, možná budu vypadat jako velký neznalec, ale tepelnou pojistku bych v TV ani nehledal - skoro bych řekl, že tam nemá žádný smysl. Je tam "normální skleněnka".
Proč hledáte tepelnou pojistku v TV? Zdravím!
doplněno 02.06.16 16:24:No, jak jsem psal, tak v TV bych tepelnou pojistku neočekával. To je záležitost zařízení, kde hrozí přehřátí - a to (dle mého názoru) TV není. Možná šlo o tu "skleněnku" - pojistku.
Jinak se obávám, že servis Vás nemine, neb závada může být kdekoliv.
Hledám jí tam proto ,protože mi to jeden velký neznalec poradil...Napsal mi vyměň tepelnou pojistku a bude po problému :DDD
Taky mi psali ,že je
možné, že chyba je ve vyschlém elektrolytickém kondenzátoru.
To víte člověku je líto zaplatit nějakému mimoňovi za to ,že mu tam dvakrát plivne pájkou :DD tak pátrá a snaží se jestli by si to neopravil sám...jinak děkuji a přeji hezký den
Víte, ono o to "plivnutí pájkou" zas až tak nejde, někdy to bývá na opravě elektroniky to nejjednodušší. V mnoha případech je nejtěžší danou závadu najít.
Zkuste nám také popsat, co máte za závadu (jak se projevuje), apod.
Předpokládám, že ve vašem případě dochází k nějakému projevení závady po zahřátí ... vidíte, to je další komplikace při hledání chyby na desce. Je to závada, která se projevuje jen za určitých podmínek, takže to není o tom, že nějaký "mimoň" jen mrkne na desku a hned vidí, kde závada je. Před tím plivnutím pájkou musí hledat, měřit, atd.
Ona může být příčina i v tzv. "studeném spoji" a žádná ze součástek nemusí být vadná.
Jak píši výše: napište nám více informací a podrobností o závadě.
Vím ,že to není jednoduché ..Bylo to myšleno v uvozovkách..nechci nikoho urážet ...ale pravda je ,že zkušenosti nemám moc dobré...Závada spočívá v tom když zapnu televizi tak po zobrazení loga tv se okamžitě vypne a po cirka vteřině zase zapne ..a pořád dokola zapne a vypne ...ovladačem to není a ani spínači na televizi .televize běžela a jednoho rána jsem jí zapnul a začla takto zlobit...samsung led...bylo mi řečeno ,že to bude problém na desce ..někdo píše ,že tepelná pojistka což podle ostatních je hloupost..Někdo píše ,že vyschlý lektrolytický kondenzátor.Vím ,že mě opravář nejspíš nemyne ..jen jsem chtěl vědět jestli s tím nemá třeba někdo zkušenost a řekl mi kde je problém...Už jsem závadu psal v předešlé diskuzi ...takže pokud někdo s tím zkušenost má předem děkuji za radu...
elektrolytický
V levé části dole to černé přilepené je tepelná pojistka NTC. Tady je víc: gme.cz/...
Jen opatrně s pistolovou pájkou! Ten plošný spoj bude vícevrstvý, pájený bezolovem, takže to půjde blbě. Horkovzduch by byl lepší ...
wlezley:
není to tepelná pojistka, ale termistor a už vidím jak plošný spoj je vícevrstvý když má ze strany součástek spoustu drátových propojek, takže nestresuj zbytečně tazatele, trafopáječkou z ledovým klidem.
Termistor je elektrotechnická součástka, jejíž elektrický odpor je závislý na teplotě. Co teda v tom obvodu hlídá? Teda pokud někdo myslí, že teplotu okolního prostředí tak nevím. Termin "tepelná pojistka" není správný ale procházející proud ji ohřívá, takže regulační prvek? Na to se ale nikdo neptal pane docente, hledala se.
wlezley:
odpor termistoru s rostoucí teplotou klesá, takže aby mohl fungovat jako pojistka, musel by spolupracovat ještě z nějakou elektronikou, pak ovšem nechápu proč by ten termistor byl tak velký ( 5A )
Ten termistor má za za úkol s vysokou pravděpodobností omezovat prvotní proudový náraz při zapnutí ( při nabíjení filtračních kondenzátorů ) a tedy jako pojistka opravdu nefunguje, pane magistře
Ta součástka v tomto zapojení nehlídá žádnou teplotu, leda tak svojí
Jsem rád, že víme jak funguje power board TV Samsung ale otázka zněla: Prosím mohl by mi někdo napsat kde se v tv přesně nachází tepelná pojistka?
Není mi známo, že by se v současné době na deskách spínaných zdrojů používaly tepelné pojistky, byl by to byl malý termistor (nebo jiný termocitlivý prvek) ale rozhodně by nebyl lepený na desku, byl by přilepený na některém z chladičů - pak by to mělo smysl. Spínané zdroje jsou protkány většinou více druhy elektronických ochran a k nějakému přehřátí ani nestačí dojít.
Jinak ve starších spínaných zdrojích se někdy vyskytovala tepelná pojistka takováto jak je na obrázku a nevyráběla jej jen TESLA
Výkonový drátový odpor se zaletovaným pružným kontaktem, který při ohřátí odskočil. Letováno to bylo slitinami woodova kovu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.