Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybový kód i30 myčky AEG

Od: habik3* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den.Máme Myčku nádobí AEG FCELEBRATION.Po zapnutí se rozjede čerpadlo na vypouštění vody,ale po pár sekundách se na displeji zobrazí i30.Manželce se při mití uvolnilo plastové kolečko,které je umístěno uprostřed na horní části myčky.Od té doby to dělá.Nevím jestli to nemá nějak nesouvisí.Děkuji za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Myčka nejdříve vyčerpá vodu z předchozího mytí a pak teprve napustí do čisté myčky. ;) Koukněte do papírů nebo vyklikejte na PC servis na vaši značku myčky a zeptejte se tam *hej*Určitě ji máte v záruce, tak není třeba se bát. Možná, že bude stačit konzultace po telefonu. A nebo řádek po řádku prostudovat manuál, jestli tam není to záhadné i30. *uf*

habik3*
hodnocení

Děkuji za odpověď.Podle manuálu to je ochranný systém proti přetečení,ale žádná voda dole v myčce není.Zkusím zavolat do servisu.

hodnocení

2x
Co zkusit dát to plastové kolečko zpět..?
Tedy pokud není viditelně ulomené...
Třeba omrknout v návodu tu chybu..
habik3*
hodnocení

Děkuji za odpověď.Podle manuálu to je ochranný systém proti přetečení,ale žádná voda dole v myčce není.Zkusím zavolat do servisu.Jinak to kolečko jsem dal zpátky a nepomohlo.Možná je nad ním nějaké čidlo vlchkosti.Kolem něj je gumové těsnění.Možná se tam dostala voda.

milda67*
hodnocení

0x

podařilo se vám to opravit? mám uplně stejný problém

habik3*

Dobrý den.Podařilo.Počkaly jsme dva dny a ona se rozjela.Možná tam natekla voda přes to spadlé těsnění.Zatím to funguje.Možná budete mít stejné štěstí.

jarmik*

Měli jsme něco podobného s myčkou Candy - vypnula se a hlásila ochranu přetečení.

Hledal jsem tehdy na internetu a radili buď nechat vyschnout nebo vytáhnout a naklonit dopředu. Též se nám to asi za tři dny samo rozjelo.

curda
hodnocení

0x
Měl jsem stejný problém a na doporučení kamaráda jsem myčku vytáhnul - neboť byla vestavěná a jedine co musíte udělat je položit na levý bok. Musí byt na levém boku, neboť vpravo je elektrika! Vyteče voda, tak si pod to dejte nějaké staré ručníky. Myčku poté postavíte - zapojíte a hotovo. Ušetříte tak peníze na servis a můžete na svátky mít nádobí v mycce, ak jako my….ufff
Snad budete mít štěstí, jako my ;)

zdend
hodnocení

0x
i30 se mi na AEG opakuje.nejdřive to byly netěsnosti a voda v dolní vaně. nyní sucho, našel jsem zoxidovaný kontakt v mikrospínači vany pod myčkou,v klidu sepnutý. Stále hlásí i30 po zapnutí, řádně vypouští,filtry čisté, zkoušel jsem odsát všechnu vodu vč.solné nádoby, znovu i nalejt vodu,ale ta chybová hláška nejde vyresetovat,skáče tam hned po zvolení programu ještě před zmáčknutím start.
chomac
Dole pod nadobkou na sůl je vanička s plovákem. Kvůli netěsnosti jsem to měl plné vody, takže myčka začala odčerpávat vodu i když byla vypnutá. Stačí se zbavit vody, opravit netěsnost (v mém případě matka pod víčkem nádobky na sůl) a zase to šlape
Chybový kód i30 myčky AEG
Chybový kód i30 myčky AEG #2
Chybový kód i30 myčky AEG #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]