Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.Poradí mě tady zkušený s focením jaký si mám pořídit dobrý kompakt do 4000 Kč? Chtěl jsem Samsung,ale ty už nesjou v prodeji a Sony nechci..Děkuji
zwiki:
ten kdo prohlásí že chce Samsunga a nechce Sony, by se na koupi kompaktu měl radši vykašlat
Měl jsem pár Samsungů v rukách a viděl jsem je i zevnitř, větší pouťovinu by si těžko někde hledal. Nečum po netu, nekoukej na recenze. Zajdi do obchodu a zkus si něco, ale hlavně v nějakých ne moc dobrých světelných podmínkách, za dobrého světla fotí všechno dostatečně dobře.
V podstatě v téhle cenové relaci je vcelku jedno a jakou značku se bude jednat, stejně jsou ve všem stejná střeva. Jediné co se možná bude trochu lišit bude objektiv tak se zaměřit na světelnost a jinak vybírat pocitově to co mi bude sedět v ruce a bude se dobře ovládat.
albatros498022:
i v téhle cenové relaci jsou rozdíly jak prase. Pokud si koupíš kompaktíka typu "mýdlové krabičky" např od Nikona, tak narazíš na mdlé fotky a neohrabané ovládání, pokud si koupíš např. jednoho z nejmenších kompaktíků z řady WX od Sony, tak nejen že zjistíš, že s ním nelze pokazit záběr i v nejhorších světelných podmínkách, ale že i proti konkurenci dokáže zaostřit s rychlostí téměř zrcadlovkovou, takže stejná střeva asi rozhodně nemají
Na co opravdu nemá cenu u této cenové kategorie brát zřetel, je právě světelnost objektivu. To je takový přežitek z dob filmu brát jako jedno z rozhodujících kritérii výběru foťáku světelnost, pořád se najdou jedinci co to pořád zdůrazňují. Na fotografování v horších světelných podmínkách má v dobách digitální fotografie pramalý vliv a ohledně hloubky ostrosti se u tak malých ohnisek objektivů jako mají kompakty, světelnost objektivu taky neuplatní.
libor:
dotaz zněl: kompakt na panorama a momentky...
Obecně kompakty na momentky moc nejsou, protože mají velkou prodlevu v exposici díky pomalejší metodě zaostřování. Řada WX od Sony má proti konkurenci u stejné kategorie fotoaparátů (Nikon, Canon, Panasonic...) podstatně rychlejší zaostřování a "sweep panorama" u něj fuguje přímo excelentně, od WX 200 výše lze udělat panorama do 360º
Takže pokud chce tazatel kompaktní fotoaparát na panorma a momentky tak mu na výběr moc nezbývá
zwiki
wx220 je nástupce wx200. V zásadních parametrech je zcela totožná, bude mít nějaké drobné vychytávky navíc, a myslím že má jinak zpracované MENU ovládání.
Hele, asi mě tu všichni fanoušci focení zatratí, ale vyzkoušel jsem fotáků několik, půjčil jsem si na dva týdny zrcadlovku, abych zjistil, že je na mě moc složitá, a nakonec jsem si za pár korun koupil to, od čeho mě všichni hlasitě odrazovali, a sice Kodak AZ421. Můžu odpřísáhnout, že dělá nejlepší fotky ze všech fotáků, co jsem kdy měl (včetně Canonu a Nikonu).
navíc za pár korun : digitalni-fotoaparaty.heu/...
jezevec:
Já tě zatracovat nebudu, pokud Kodak je firma která od "nepaměti" vyrábí bezkonkurenčně nejlepší barevné fotografické materiály, tak by bylo smutné, kdyby digifoťák s jejich jménem fotil ošklivě, jediné s čím jsem si téměř jist je, že jeich foťáky nejsou zrovna nejrychlejší a ve špatných světelných podmínkách té WX konkurovat nemůže...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.