Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení videorecordéru s televizí.

Od: pavelz* odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu, jak propojit videorecordér s televizí a setoboxem tak,aby bylo možno nahrávat sledovaný program.Po přechodu na digitální signál se mi to totiž nedaří. Scatr kabelem mám propojen setobox s videorecordérem a druhým scartem jsem propojil televizi s druhým scart výstupem na setoboxu. Přehrád záznam na kazetě mohu,ale nahrávat nikoli. Poraďte prosím a jde to vůbec?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ferda60*
hodnocení

3x

Tak jestlipak se to povede? Nejprve zkontrolujte ještě, je li každý přístroj zapojen do správně označeného konektoru (VCR - TV), v tom by ale problém být neměl ani při záměně. Píšete, že přehrávání funguje - jestli jde signál při tom přes oba scarty a set top box, pak by mělo jít i nahrávat. Zkontrolovat ještě správné zasunutí všech konektorů, a pak už zbývá jen to, aby video "vidělo" ten správný zdroj signálu pro nahrávání - nebude to tedy pravděpodobně klasické číslo předvolby (programu - 1, 2, ...) ale označení AV vstupu, a to buď 0, AV, AV1, AV2 (podle provedení a počtu AV vstupů). Nevýhodou většinou ale zůstane, že se pro nahrávání v nepřítomnosti musí programovat oba přístroje, jen některá videa mají spouštění nahrávání signálem ze zdroje.

pepa87*
hodnocení

0x

Nevím jak je to udělané, ale je možnost, že by na tom settopboxu byl jeden scart pouze jako vstup a druhý výstup, potom by to fungovalo pouze takto z videa do settopboxu a dál do tv. Pokud má ten videorekordér dva scarty, tak by to mělo jít zapojit přes něj.

celp*

Pokud jste chtěl pokračovat v nahrávání pořadů i z digitálního vysílání televize bylo lepší si poříditj iný setopbox.

Set-top-box Sencor SDB-3007T, DVB-T přijímač, 2x DVB-T tuner, 2x SCART, možno vestavět HDD

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]