Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik se vejde fotek na 2 GB?

Od: chatarka odpovědí: 9 změna:

Dali mi do staré Nokie c2-01 , která ale dobře fotí, paměťovou kartičku , že mi 2 GB stačí. Ač důchodce,mám rok plný akcí a nechci si to dát do PC, ale mít fota k dispozici v tomhle mobilu. Na kolik fotek asi stačí? A dá mi to vědět, že už je plná kapacita? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

4x

Ale ne. Dobře vám radím, fotky si nechte na mobilu a zároveň si je zálohujte i do PC. Jinak o ně přijdete.

A k té velikosti. Ve staré Nokii máte foťák s rozlišením 3 megapixly, ne? Jedna taková fotka by se vám mohla vejít do půl MB. Z toho údaje bych vyluštil, že na paměťovou kartu 2GB se vám takových fotek teoreticky a přibližně vejde 4000.

hodnocení

2x
Rozhodně zálohovat, karty jsou doslova spotřebák, naprosto nevyzpytatelné - hovořím i o značkových. Jinak jako pokročilý fotograf doporučuju naprostou většinu fotek po akci promazat a nechat jen ty nejlepší.

hodnocení

0x

Nevím, co považujete za "dobrou fotku" - ale Rozlišení fotoaparátu 3.2 Mpix. Jistě to stačí při nehodě pro zdokumentování stavu, ale na fotky a tisk nebo na plochu PC to není.

Dané rozlištení může mít velikost fotky cca. 500MB - záleží také na dalším nastavení. Tj. do 2GB dáte cca 2000 fotek

doplněno 25.05.16 14:39:

díky claymane - chyba je kde? pochopil jsem něco špatně?

doplněno 25.05.16 15:11:

njn, máte pravdu *smich* pro oči nevidím... ono to max. rozlišení může mít podle světla a vzdálenosti třeba 300-650kB... Ty mega mi trochu uletěly *palec*

výtka
Upozornění od sys clayman 25. 05. 2016 14:34:18
Asi chybka

jmlc:

3MPX fotka je zcela dostatečné minimum na papírovou fotku 10x15cm a na plochu monitoru s přehledem ;)

Plocha monitoru snese mnohem horší rozlišení fotografie než papír, při zachování dostatečného dojmu z kvality snímku, ale to je celkem všeobecně známá věc.

seelou*

Kdyby měla fotka 500MB, tak by se mu tam vešly sotva 4 :) Asi jsi měl na mysli 500kB, pak by to bylo asi ono :)

Tak půlgigovou fotku si dokážu představit. Ale ne z přístrojku, který tazatel uvádí.

hodnocení

0x

Rok plný akcí na tomto skvěle fotícím mobilu? Potřebujete hromadu fotek, ale NECHCETE si je dát do PC a vyvstává vám dilema, jestli stačí paměťová karta. Omlouvám se, ale chápu to dobře?

hodnocení

0x
Jen bych doplnil, jak to dělám já. Mobilem sice nefotím, ale to je nepodstatné. Fotky mám vždy zálohované v pc a do mobilu/tabletu mám výběr nejoblíbenějších, které jsou ořezané, upravené(vyvážení bílé, křivky apod) a hlavně jsou zmenšené, protože na 5" displeji fakt nepotřebuju 6mpx fotky z zrcadlovky. Zkuste popřemýšlet...

hodnocení

0x

Nelze jednoduše odpovědět, záleží na tom, co od fotek očekáváte. Pro běžnou prezentaci v PC (případně tisk na formát 10x14 cm) stačí bohatě rozlišení 3 Mpix a formát *.JPG (pro prezentaci na displeji mobilu stačí i méně, pro tisk třeba v časopise minimálně 6 Mpix). Na 2 GB kartu se pak vejde takových fotek cca 1200. Pokud ovšem chcete super kvalitu ve formátu *.RAW (což ale asi tenhle foťák neumí), vejde se na stejnou kartu takových fotek jen 150.

Každopádně ale fotky zálohovat do PC (případně vypálit na CD), i když je všechny ponecháte na kartě! Jinak máte 50% šanci, že o ně jednoho krásného dne přijdete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]