Nejste přihlášen/a.
Dali mi do staré Nokie c2-01 , která ale dobře fotí, paměťovou kartičku , že mi 2 GB stačí. Ač důchodce,mám rok plný akcí a nechci si to dát do PC, ale mít fota k dispozici v tomhle mobilu. Na kolik fotek asi stačí? A dá mi to vědět, že už je plná kapacita? Děkuji.
Ale ne. Dobře vám radím, fotky si nechte na mobilu a zároveň si je zálohujte i do PC. Jinak o ně přijdete.
A k té velikosti. Ve staré Nokii máte foťák s rozlišením 3 megapixly, ne? Jedna taková fotka by se vám mohla vejít do půl MB. Z toho údaje bych vyluštil, že na paměťovou kartu 2GB se vám takových fotek teoreticky a přibližně vejde 4000.
Nevím, co považujete za "dobrou fotku" - ale Rozlišení fotoaparátu 3.2 Mpix. Jistě to stačí při nehodě pro zdokumentování stavu, ale na fotky a tisk nebo na plochu PC to není.
Dané rozlištení může mít velikost fotky cca. 500MB - záleží také na dalším nastavení. Tj. do 2GB dáte cca 2000 fotek
díky claymane - chyba je kde? pochopil jsem něco špatně?
njn, máte pravdu pro oči nevidím... ono to max. rozlišení může mít podle světla a vzdálenosti třeba 300-650kB... Ty mega mi trochu uletěly
jmlc:
3MPX fotka je zcela dostatečné minimum na papírovou fotku 10x15cm a na plochu monitoru s přehledem
Plocha monitoru snese mnohem horší rozlišení fotografie než papír, při zachování dostatečného dojmu z kvality snímku, ale to je celkem všeobecně známá věc.
Nelze jednoduše odpovědět, záleží na tom, co od fotek očekáváte. Pro běžnou prezentaci v PC (případně tisk na formát 10x14 cm) stačí bohatě rozlišení 3 Mpix a formát *.JPG (pro prezentaci na displeji mobilu stačí i méně, pro tisk třeba v časopise minimálně 6 Mpix). Na 2 GB kartu se pak vejde takových fotek cca 1200. Pokud ovšem chcete super kvalitu ve formátu *.RAW (což ale asi tenhle foťák neumí), vejde se na stejnou kartu takových fotek jen 150.
Každopádně ale fotky zálohovat do PC (případně vypálit na CD), i když je všechny ponecháte na kartě! Jinak máte 50% šanci, že o ně jednoho krásného dne přijdete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.