Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takovýto problém: mám dvoje sluchátka, která nehrají ( takováta malá, špuntová).
Jedny vypadají, že jsou v pořádku, a druhá jsou dokonce utrhlá, a to přímo ten drát od samotných sluchátek. Zkoušel jsem je rozebírat, ale ještě k tomu nevím, co kam patří, je tam nějaký magnet na kovu a nějaké plastové kolečko potažené nějakým kovem. Nevíte náhodou, jak tyto vady na, pokud možno obou sluchátkách, spravit? Děkuji mnohokrát.
Sione
Zdravím.!
Doby, kdy se takovéto věci opravovaly jsou dávno pryč. Většina dnešních výrobků
je totiž koncipována tak, aby ani bez dalšího poškození opravit nešly. Např. nerozebiratelné spoje.
Nefunkční sluchátka vyhodit a pořídit nové. Dceři kupuji minimálně jedny, někdy dvoje ročně.
Vždy to někde rozfláká. Proto ji nepořizuji nic "nobl". Stačí do dvou stovek.
Koss mají doživotní záruku až po registraci na jejich webu. Mám Koss Porta-Pro a nemůžu na ně říct křivého slova.
Ovšem kdyby mi je dcera "šlohla" a trajdala s nimi na kole, tak bych ji asi polámal ručičky.!
Na tak malá sluchátka mají úžasně dynamický a navíc velmi vyrovnaný projev.
Na domácí poslouchání mám pak velké "mušle" Sennheiser. Hlavně na gramec.
M.J. "Zašpuntované" cyklisty a inlajnisty považuji za sebevrahy.
Pokud nevíte, jak zapojit sluchátka, neboli reproduktor, tak se do žádné opravy raději ani nepouštějte, protože nevím co na tom chcete vysvětlovat. Všechny reproduktory pracují na stejném principu jako je na obrázku (ikdyz tam je znazornen spis mikrofon, nicmene ten funguje presne inverzne jako reproduktor). Jde o to, ze kdyz se privede signal na svorky, vznikne elektromagneticka indukce, ktera bude civkou vuci magnetu pohybovat a zaroven bude pohybovat s membranou, ktera vytvari zvuk. No a nebo privedete zvuk na membranu, ta zahyba s civkou okolo magnetu, cili vznikne proud. Každý reproduktor ci mikrofon má tedy dva vývody. Pokud na sluchátkách (peckách) nevidíte dva kontakty, kam se připájí dva dráty, tak jak už radil rádce nademnou, vyhoďte a kupte nové.
Nemá cenu dumat nad opravou.U sluchátek jsou všechny díly vyrobeny nerozebiratelným způsobem.Chyba není nikdy v samotném elektromagneickém měniči,tomu magnetu s memránou.Je prostě přerušený přívod.Kablík buď u samotného sluchátka,nebo konektoru.Protože je všechno zalisováno do plastu,není možno to ani opravit rozumným způsobem.Dnes jsou ke koupi sluchátka různého typu i do 300 Kč.Taková,která vydrží i drsnější zacházení,pak kolem 1000 Kč.Pokud je přerušen kablík u konektoru.lze konektor odstřihnout a na konec kablíku,který obsahuje dva vodiče a stínící vodič. opatrně
naletovat konec ze sluchátek,jinak poškozených.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.