Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezobrazuje se volající

Od: lucie* odpovědí: 5 změna:

Proč se mi nezobrazuje jméno volajícího,jen číslo?Všechny kontakty v telefonu jsou v pohodě,jen to jedno,i když je normálně uloženo v seznamu(číslo a jméno)a dotyčný mi volá,vždy se zobrazí jen číslo.Manželovi to dělá taky u toho člověka.Čím to je?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ten člověk volá ze "skrytého čísla" - stejně tak můžete nastavit svůj telefon, aby skryté číslo odmítal a vůbec vám to nevolalo. Možná si to zadal "omylem" - můžete ho upozornit, aby si to opravil ve svém mobilu.

A nebo volá ze skryté linky, jako to dělají např. PČR.

doplněno 17.05.16 15:25:

aha - tak to jsem špatně pochopil - zkuste si třeba ten kontakt vymazat a zadat znovu... ale že je to ve dvou přístrojích stejné je mi divné - začíná to normálním písmenem?

doplněno 18.05.16 16:44:

lucie - zkuste ten postup...

smažete a necháte si zavolat - jestli se náhodou nezobrazí jako někdo jiný.. ten kontakt si pak upravíte.

lucie*
hodnocení

Já myslela,že skryté číslo se zobrazí nějakým nápise"skryté číslo" nebo nic,ale nám se normálně ukáže jeho číslo,tak je to jediné které si pamatuju,když se mi zobrazuje:)

doplněno 17.05.16 16:22:

nokiu nemáme,ukládám vše jen na sim...a právě že kontakt je napsán normálně jako všechny jiné.Asi je nějaký problém u toho volajícího,ale nevíme v čem.

doplněno 18.05.16 16:26:

dejv111-mám tam pouze jeden kontakt(jedno číslo se jménem),takže tím to nebude.No prostě jej smažu,uložím znova a uvidí se.Díky za snahu*jasne*

hodnocení

1x

Tohle byl známý nedostatek Nokii, pokud číslo v kontaktech figurovalo 2x, třeba 1x na SIM a jednou v telefonní paměti a telefon byl přepnut na využívání obojího.

dejv111*

Mám stařičkou Nokii 6310 (bez "i") a mám stejný problém. A není to tím, že by byl kontakt jak v paměti telefonu tak na SIM nebo u mě aspoň ne. Tuto možnost jsem ale taky vyzkoušel. Podle mě je to způsobené znaky ve jménu jako pomlčka, tečka a podobně. Pokud máte ve jméně nějaký symbol kromě klasických písmen, zkuste je smazat. Tečka možná nevadí, ale ty ostatní znaky smažte a uvidíte. Pak dejte vědět. :)

doplněno 18.05.16 14:12:

Tak se omlouvám za mystifikaci, ani znaky ve jméně neměly vliv, právě jsem to ze zvědavosti vyzkoušel... Tak už nevím, kde je zakopaný pes... :)

doplněno 18.05.16 15:27:

Tak záhada vyřešena! Telefonní číslo bylo v seznamu opravdu 2x ale pod jiným jménem! Pokud tedy máte v seznamu stejné číslo dvakrát, ale každá položka se jinak jmenuje, najděte je a jednu z nich smažte. Pak se Vám bude znovu zobrazovat jméno. :)

Samozřejmě, že se většinou jedná o stejné číslo a jiné jméno, jinak by nebyl problém tu chybku najít, protože stejná jména by figurovala hned pod sebou ;).

Každý normální telefon ukáže jméno prvního čísla, na které v seznamu kontaktů při přiřazování narazí, softwareoví inženýři od Nokie uvažovali malinko jinak, než zobrazit jedno z jmen u více stejných čísel, tak radši nezobrazit žádné *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]