Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podráždění - strojek planžetový vs frézkový

Od: mcgyver® odpovědí: 8 změna:

Co myslíte, který strojek více podráždí pokožku při holení planžetový nebo frézkový?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

První dva tři týdny holení oba, pak je to u mne jedno. Míval jsem planzetovy, nyní frezkovy Philips, bez problémů oba typy...někdo může mít jinou zkušenost...

hodnocení

0x
Pokožka si vždy zvyká na nový strojek několik holení. Takže podráždí oba. Jinak nemělo by se to ani půjčovat, protože bys nejspíš zase dopadl s podrážděným obličejem-každý má "své" bacily a jinému nedělají dobře.

hodnocení

0x

Desítky let jsem se drhnul planžetovým bez problémů, od loni frézkovým (nevydržela mi planžeta ani zár. dobu; prý je to běžné opotřebení! – Remington) – u frézkového píšou, že si pokožka zvykne, a měli pravdu – za týden klid.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud na toto podráždění trpíte, tak si kupte dobrý zastřihovač vousů.

Ten pokožku nedráždí, protože neholí až do hladké tváře - pro někoho výhoda a pro někoho třeba ne. Záleží na tom, jak moc vyholený chcete být. Zdravím!

doplněno 16.05.16 19:41:

No, pokud chcete být vyholený maximálně, tak budete dál trpět jako zvíře - rudé a bolavé tváře. Škoda, zastřihovač nedráždí.

hodnocení

Vyholený maximálně. Teď se holím Braun series 5, ale hodně to tahá za vousy holím se 1-2 krát týdně. Tak přemýšlím nad Panasonic nebo Philips. Ten Braun jsem si neměl kupovat, rozhodoval jsem se podle recenzí.

@mcqyver Panasonic nebo Philips...nebo úplně něco jiného...při holení 1x až 2x týdně bude zaše škubání...častější, častější..nejlépe denní holení... a nebo nejdřív zastřihávač...a pak ...možná...

hodnocení

0x

Zkuste se holit denně, u delších vousů bývá někdy problém... Z návodu: Otázky a odpovědi:

Máte nějaká doporučení, jak se holit elektrickým planžetovým holicím strojkem?

Doporučujeme, abyste se holili předtím, než jdete do sprchy. Po několika dnech bez holení, například o víkendu, byste si měli vousy před holením zastřihnout

doplněno 16.05.16 20:20:

Braun Series 5 - časté dotazy zkraceno.cz/...

doplněno 16.05.16 20:51:

@clayman ano, i frézkový škube, když jsou delší vousy, osobní zkušenost...takže denně, tazateli...a ještě, když chcete být hladce vyholen...

to můžu potvrdit. Pokud se neholím max za 2 dny je nutno to přejet zastřihnutím, protože jinak se vousy zasekávají možná nejen v planžetách, ale snad i v těch naklápěcích frezkách a škube to fest. Teprve po zkrácení na milimetr to jde holit normálně. Ideál asi holit denně, ale k tomu se nedokopu.

doplněno 16.05.16 20:55:

jj, já ho mám také (frézkový), ale každá frézka má v sobě planžetu. Nebo tomu tak alespoň říkám. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]