Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřebuji protáhnout skrz panelovou zeď prodlužovačku, vím, že to není ideální řešení, ale.. Už to takhle fungovalo doteď, rád bych prodlužovací kabel vyměnil, jde jen o zapojení spotřebiče do zásuvky ve vedlejší místnosti.
Poradíte mi nědo, jaká prodlužovačka s jednou zásuvkou je na trhu dostupná v provedení, které umožní "pohodlně" odpojit vidlici, protáhnout dírou ve zdi a zase zapojit?
Moc díky za konstruktivní odpovědi.
Hezkou neděli,
David
Pokud musí procházet prodlužka zdí, tak bych to asi řešil jinak.
Jak to vyřešit na začátku kabelu, záleží na místní situaci. Pokud můžete oželet zásuvku, tak ji vyměnit za věneček, pokud ne, tak z nouze vidlici. Dál kabel lištama, skrz zeď do krabičky. Kabel ukončit hned za zdí v nějaké inst. krabici se zásuvkou navrchu, pevně chycenou na zeď. A teprve potom bych pokračoval obyčejným prodlužovákem.
Lepší než kupovaná je ve speciálce pro elektrikáře koupit samostatně kabel, koncovky a dutinky na vodič. Vyjde to stejně draho jako ta kupovaná. Dop. kabel 3x 2,5 (ty kupované mají většinou v nejlepším provedení max. 3x1,5)
Kupovaný komplet je často nerozebíratelný = musí se uříznout a dát novou koncovku...
To som urobil niekoľko krát.. Pokiaľ sa mi nepodarilo zohnať rozoberateľnú zástrčku, alebo koncovku. Dokúpil som novú, ktorá sa dala rozobrať, odrezal na vhodnom konci a naištaloval som si novú patričnú koncovku. Takto mám napríklad riešený prívod elektriny z chodby na balkón. A na balkóne mám na stene vodotesnú zásuvku. A cez stenu som prešiel cez drevenú zárubňu balkónových dverí.
Možná to je ono elektro-internet.cz/... elektro-internet.cz/...
Je tam také: viz obrázek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.