Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučte wifi router...děkuji!

Od: myskova odpovědí: 5 změna:

Protože se nám rozbil ten starý, můžete mi prosím doporučit nějaký spolehlivý v ceně okolo 1000Kč? Děkuji!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

1x

Dobrou zkušenost mám třeba s routerem TP-Link TL-WR1043ND

hk
hodnocení

1x

Mám mírně jiný pohled na to, který router vybrat. Vystřídal jsem jich několik a nyní vím, že:

- není dostatečně silný signál 5GHz tedy "ac" ani po běžném bytě, tedy standard 2,4 Ghz "n" je pro pokrytí lepší,

- zásadní pro správnou funkci je kvalitní FW, např. router NETIS má k dispozici CZ a zahraniční stránky, kde na obou jsou jiné poslední verze FW. Na jeden FW to jede výborně na druhý věčně padá,

- laciné vs. drahé routery, dle mého to je úplně jedno a orientoval bych se dle zkušeností jiných,

- před koupí bych se podíval, na podporu, co tam je za poslední FW, jak často je aktualizovaný. Pokud na to výrobce 2 roky nesáhnul, nekoupil bych to, trovna tak bych nekoupil výběhový model - tedy první verze FW cca 3 roky stará.

I tak je problém něco vybrat, koupit v obchodě, kde to lze vrátit.

remisak*
hodnocení

0x

alza.cz/...

Jednoduchá instalace a bez problémů.

router

Tento typ 841 nemá výměnnou anténu. Uvažovat dle potřeby. Typ ND může mít externí anténu

Typ 843 může přijímat externí WiFi a zároveň vytvoří bytovou WiFi

Typ 1043 je drahý. Možná má USB. Dvě WiFi neumí

joudic*
hodnocení

0x

mam Tenda N30 300Mbps, tplinky jsou slabe, predtim se mi to odpojovalo i na zachode, a ted mam signal i u grilu na zahrade i ve skleniku za domem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]