Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reproduktor rezonuje

Od: ondraseek* odpovědí: 8 změna:

Zdravim mam problem objevil se na reproduktoru 16,5cm basovy reprak(subwoofer) znacky kenwood normalne hraje ale obcas to rezonuje cim to je zpusobeno a jak to odstranit? reprak nechrci pouze rezonuje diky za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nejdříve musíte vyloučit, že rezonuje něco v okolí repro, resp. v místnosti. Potom prozkoumáte repro a kde uvidíte nějaký šroubek, tak ho pořádně dotáhnete. Pokud má repro kovovou mřížku, tak i ta může také rezonovat. Jestli to nepomůže, tak je něco uvolněného uvnitř - to bude horší, protože takto nevím, kudy se tam dostanete. Zdravím!

doplněno 12.05.16 16:51:

Mohl jste to napsat rovnou, že je to repro do auta. Zkuste ho položit na molitan nebo na něco izolačního a měkkého (a uvidíte/uslyšíte snad rozdíl).

doplněno 12.05.16 18:04:

Já tomu rozumím nyní tak, že jste položil repro na nějakou (možná) tvrdou podložku a vyzkoušel. Repro při větším výkonu (hlasitosti) na podložce "poskakuje" a rezonuje.

Repro podložené akusticko-izolačním materiálem by rezonovat nemělo. Jak se bude repro chovat po konečné montáži do auta, tak to bude záležet asi na více faktorech, resp. toho kovu k možné rezonanci je v autě mnoho. Musíte potom dotáhnout dobře šroubky a možná i použít nějakou izolační výplň (molitan se do auta moc nedoporučuje, tak to Vám třeba doporučí někdo jiný). Ovšem, možná je celý problém v tom, že nemáte k repro ten správný zesilovač nebo není repro v pořádku.

ondraseek*
hodnocení

omlouvam se ze jsem to nenapsal hned ok vyzkousim to a pokud to nebude rezonovat molitan tam mam nechat?

jabraka*
hodnocení

0x

Zase trochu nedostatek informací.Je to SW,nebo jen basový reproduktor samotný?U SW je pásmová propust(vyhýbka) pro nízké kmitočty,i ta může způsobit zákmity na určité frekvenci.,

JABRAKA

ondraseek*
hodnocení

zdravim je to sw KENWOOD KFC-W1705 repro jsem zkousel pouze volne zapojene jeste jsem ho nedaval do dveri nebo do plata muze to byt i tim?

ondraseek*
hodnocení

no repro jsem zapojil pouze na radio mam silny zesilovac no pokusim se jak jste me poradil a uvidim diky

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je to basák,určený do auta,rozhodně pro kvalitní reprodukci nelze reprodukovat celou šíři slyšitelných kmitočtů.Je určen k reprodukci jen basů obvykle v rozsahu 20 - 1000 Hz.Kmitočty nad toto rozmezí může reprodukovat zkresleně.Proto je potřeba ho doplnit dalším reproduktorem pro střední a vysoké kmitočty a výhybkou,která kmitočty rozděluje.

JB

hodnocení

0x

Dobrý den,

Možná se nemusí jednat úplně o rezonaci, pokud to dělá při vyšších hlasitostech, tak to nutně nemusí dělat reproduktor sám, ale může to být třeba i zkreslení zvuku ze strany autorádia... Jinak, pokud tzv. "řinčí", tak je prostě nějaký šmejd, co je špatný od výroby, je možné, že je magnet špatně upevněn ke koši a tato "mezera" mezi nimi při určitých frekvencích drnčí... Nebo se může jednat i o vzduchové turbulence uvnitř reproduktoru, ale to by spíš bylo takové zvláštní burácení, nežli reozonance...

ondraseek*
hodnocení

Zdravim dnees jsem nainstaloval reproduktor do plata a hraje normalne tak nevim cim to bylo asi tim ze nebyl usazen jinak dik vsem za rady a typy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]