Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezdrátový mikrofon (FM)

Od: filip96* odpovědí: 9 změna:

Chtěl bych se zeptat kde se dají sehnat el. součástky třeba na tohle zapojení, tak abych nemusel přes net objednávat minimálně 100ks jednoho typu tranzistoru. Schéma je jen jako příklad, ovšem chtěl bych si podle podobného schémata udělat bezdrátový mikrofon.

Předem díky za odpověd.

Bezdrátový mikrofon (FM)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

2x

Když nepovíte odkud jste, tak Vám nikdo neporadí.Na prodej el součástek existují specializované obchody, ale samozřejmě zas nejsou v každé horní dolní.

doplněno 11.05.16 21:36:

Zde by měli mít vše co potřebujete. elektro-hofman.cz/...

Kromě cívky, tu si většinou musíte vyrobit sám z měděného drátu..

doplněno 11.05.16 21:39:

Jinak pokud začínáte, je možná pro Vás vyhodnější si kupovat po internetu stavebnice. Jsou to odzkoušené zapojení, kde máte vše potřebného, stačí dát dohromady.

gme.cz/...

tipa.eu/...

filip96*
Uherské Hradiště, nejspíš bude asi opravdu lepší zajít někam do kameného obchodu i když se mi asi vysmějí a řeknou si co to vůbec po nich chci :o

Tak to by mě skutečně zajímalo, do kterého kamenného obchodu v Uherském Hradišti půjdete. Ve Zlíně existuje obchod s elektrosoučástkami - běžné věci tam mají skladem a co nemají, to vám jsou schopní sehnat na objednávku, ale to už si to samozřejmě můžu objednat sám a nemusím kvůli tomu poletovat po Zlíně.

doplněno 11.05.16 21:42:

Teď jsem si všimnul odkazu na toho Hofmana. Tak vida, že přece něco existuje.

Přikládám odkaz přímo na stavebnici fm mikrofonu, cena je docela přívětivá
gme.cz/...

hodnocení

2x
Třeba v GME.cz nebo GES.cz
Ale nečekejte od tohoto mikrofonu zázraky.
filip96*
Nečekám, možná bych zkusil něco složitější, ale ještě nevím jak na tom budu se součástkama.
Lze to vysílat i přes zeď? :O
To těžko říct, asi to půjde, ale bude to šumět jako prase. Mám něco takového doma vyrobeno asi 10 let a přiznávám že kromě odzkoušení po vyrobení jsem to nikdy nepoužil. Ale pokud to o víkendu najdu tak můžu vyzkoušet a poreferovat.
filip96*
hodnocení

U některých schémat co jsem našel tak byla vzdálenost až 1,5km, ale do toho se mi moc nechce, nežebych to neuměl zapojit, spíš se mi moc do toho nechce investovat, když to třeba ani nevyužiju. Navíc nevím jestli bych všechny ty součástky sehnal, takže mi bude stačit něco lehkého a kdyby se mi to zalíbilo tak bych zkusil něco odvážnějšího :)
Jinak děkuju rady, díky všem :)

pepenic

Šmírovat sousedy se nevyplácí. :D

doplněno 12.05.16 09:00:

Jinak jak bylo popsáno výše. Pri Vás bych to viděl na tu stavebnici na GME.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]