Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám satelit 23,5, VU+Solo2, Skylink, karta Irdeto ICE - výměna. Prodejce mi vše nastavil na Vu+Solo2. Najednou jsem se chtěl dívat na Nova Cinema HD a zjistil jsem ,že mi tento program nejde. Píše mi to, že transponder není detekován. Přitom ostatní programy na těchto hodnotách Nova Cinema HD mi jdou. Jde mi tedy Nova HD, Prima HD, Fanda Hd, Prima Cool atd.
V rodinném domě mám ze stejné paraboly na venkovní zdi vedeny další dva kabely na další televize a tam mi Nova Cinema HD jde.
Tak bych prosil o nějakou radu, čím by to mohlo být.
Děkuji
Zkuste celou frekvenci na které vysílá Nova Cinema HD znova celou manuálně proladit.Tedy frekvence 11876 SR 29900 Horizontal 3/4 8PSK DVB S2.Proladte manuálně a musí to makat.Pokud ostatní programy na frekvenci jedou není důvod aby Nova cienma HD nehrála.Ale jak říkám manuálně proladit ! Zvládnete to? Pokud prodejce nahrával skladbu programů přes počítač je možné že v settingu byla chyba.
No to rozhodně zatím nezvládnu, protože tento přístroj to neumožňuje přímo na přístroji. V domě mám další satelitní přijímač Humax iCord HD s HDD 500GB a další Gosat GS 7010 HDi a u těchto přístrojů to jde ladit, jak píšete. To dělám běžně, je-li třeba.
Ovšem na přístroji VU+Solo2 se ladí přes DreamBoxEdit, což není pro mne jen tak. Zatím řeším IP adresu přístroje VU+Solo2, kterou v menu nemohu zatím najít. Na PC mám totiž router, tak IP počítače nebude stejná s IP VU+Solo2.
Prodejce se má ozvat a společně přes telefon se pokusím v menu najít IP adresu přístroje VU+Solo2.
Přes DreamBoxEdit ( již mám staženo ) pak mohu prý ladit + úpravy - stanice na Skylinku jednoduše. No, uvidím.
Musím se se vším novým teprve seznámit.
Manuálně ladit na přístroji VU+ solo2 samozřejmě jde ! ne že nejde.Jen Vy to zatím neumíte ale to neznamená že to nelze...Přes Dreambox edit se programy neladí ! Ale Dreambox edit slouží k seskupení programů v PC a poslání pak do přijímače.Na to potřebujete IP přijímače.V přijímači lze najít za 5 vteřin.Ale Vám se to nedaří už dlouho..Viděl jsme Vaše příspěvky na jiném foru.Ale nemyslím to vůbec zle.Doufám že se neurazíte ale pokud nedokážete najít IP adresu v menu přijímače možná to není přijímač pro Vás.Je to vynikající linuxový přijímač dovede strašně moc věcí ale potřebuje určité znalosti PC atd..
Ale když se budete snažit a nevzdáte to a něco se postupně naučíte uvidíte co vše přijímač umí a jak se s ním vlastně jednoduše pracuje..Přeji at se daří.
Dobrý den,
určitě máte pravdu. Nemůžete mi prosím napsat pastup, jak ladit manuálně a jak najít tu IP adresu.
Předem moc děkuji.
To myslíte třeba ladit automaticky stanice Skylink nebo ladit konkrétní stanici + zadání ručně hodnot.
To bych potřeboval.
Protože když třeba Skylink přidá nějakou stanici, tak já zatím neumím tu stanici přidat.
Já myslel, že vše se právě dělá na tom Dreamboxu. Děkuji za upřesnění.
Zdravím. To ladění jde provádět jen přes satelit? Nebo musí být přístroj VU+Solo2 připojen k internetu? Třeba Wifi USB?
Přístroj mám od internetu přes 10m, ale vedle přístroje mám televizi, kde mám Wifi USB, tak nedalo by se to nějak využít nebo musím koupit pro přístroj specielní Wifi USB? Nebo by byl lepší kabel od PC k přístroji na to ladění? Nevadila by délka kolem 10m?
Sice neznám účel, ale snad lze zjistit MAC adresu a pak si v routeru zjistit jaká IP adresa byla tomu satelitu přidělena. A ještě vhodnější by bylo nějakou IP adresu zarezervovat pokud chcete dělat pokusy se sdílením, nebo něco z PC nastavovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.