Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavač - vypadává filtr

Od: pisalka odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

už 6 let mám vysavač od Sencoru a poslední dobou se mi každé vysávání nejmíň stokrát stane, že mi vypadne zadní filtr z toho černého krytu /viz ilustrační foto/, přesněji řečeno jakmile vysavač zapnu, i na nejnižší výkon, tak filtr vytrhne ten černý plastový kryt z pantů a vystřelí do prostoru. Přitom ty panty nejsou nijak poškozeny. Snažila jsem se kryt alespoň zalepit lepící páskou, ale jak filtr tlačí na kryt a motor se zahřívá, tak se páska po minutě odlepí. Nenapadá někoho jak zajistit ten kryt, aby nevypadával? Nebo nějaké jiné řešení? Nový vysavač se mi zatím kupovat nechce, když tento je jinak plně funkční. Děkuji

Vysavač - vypadává filtr

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, nepíšete, v jakém stavu je ten filtr a jestli jím vůbec prochází vzduch.

Zdá se, že moc průchodný není a je pod velkým tlakem - zkuste ho dobře vyčistit nebo koupit nový. Dle mého názoru by tam zřejmě nemusel být vůbec. Dříve ani vysavače žádný filtr neměly a provoz byl jednodušší. Zdravím!

doplněno 17.05.16 11:31:

pisalka - nemáte zač. Bylo to tím tlakem vzduchu, který se nemohl protlačit přes zanesený filtr. Teď už si to musíte ohlídat nebo vložit filtr nový.

pisalka
hodnocení

Je pravda, že filtr už bude tak 2 roky starý, jednou za čas ho jen vyklepu, ale máte pravdu, asi by mohl být někde v hloubce zanesený nebo nějakým způsobem ucpaný. Zkusím ho tedy pořádně vyčistit a pak se uvidí, zda to pomohlo nebo budu muset využít návod od předchozího rádce :)

vilik*
Jednou jsem rozdělal starou etu, taky vyhazovala poslední filtr. A koukal jsem, co je vevnitř prachu. Tak jsem ho vyfoukal, složil, vyměnil filtry a valí už pár let dál. Jenže tam bylo všechno snadno rozdělatelné, plast byl uchycen na vruty a šrouby. Nic na zacvakávací zámky, co se při rozdělání poškodí.
pisalka
hodnocení

Bene, moc děkuji za radu. Filtr se tvářil jako poměrně čistý, ale když jsem ho propláchla vodou, tak jsem se nestačila divit, kolik prachu v sobě měl. Každopádně už nevystřeluje, i když trošku tendenci ještě má, ale problém vyřešen *palec*

hodnocení

0x

Musel bych to vidět na vlastní oči, aby řešení bylo sofistikovanější. Takhle na dálku: Do červeného plastu vyvrtat dvě díry (po obou stranách krytu nebo nahoře a dole), do nich zašroubovat šroubky, nechat je vyčnívat alespoň 5mm a mezi ně přes kryt natáhnout gumičku. Krásné to nebude, ale funkce zůstane zachována (a nebudete potřebovat šroubovák při každém čištění filtru).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]