Nejste přihlášen/a.
Zdravím,kdo mi prosím poradíte kde stáhnu čtečku čárových kodů,zobrazí se i o jaký produkt se třeba jedná,nebo alespon poradte,jak daný výrobek podle sejmutého kodu dle čísla přesně najdu,např.: 8594000784166 ve formátu EAN_13,jak je to kdybych chtěl skenovat třeba i dobíjecí kartu pro MHD?Děkuji.
Pokud na mobil s Androidem, pak na Obchod Play jsou čtečky čárových kodů např. "Barcode Scanner"nebo QR kodů "QR Čtečka"- tyto používám. Čteček je hodně, stačí pohledat. Pokud je v kodu odkaz na www stránky, pak vám čtečka po jeho přečtení nabídne připojení na internet nebo se ihned připojí, pokud jste na wi-fi nebo máte přístup na data u mobilního operátora. V mnoha případech je čárový kod jen takovým evidenčním číslem materiálu ve skladu, kde nezjistíte nic jiného, jen nějaké číslo nebo kombinaci čísel a písmen. A pokud nemáte databázi, pro kterou byl kod vytvořen, nic z toho nemáte. Jinde, např. v obchodní síti kamenných obchodů můžete zjistit jen cenu, ale zase a pouze na jejich skenerech, které jsou napojeny jejich na databázi. Ale čárové a QR kody se dají využít (můžete si je i sám vytvořit pomocí programů) a uložit do nich třeba svou vizitku, poznámku, apod.a následně zaslat, pokud víte, že dotyčný má možnost si to lehce přečíst. Další použití QR kodu zkraceno.cz/... A nyní si přečtěte toto qikni.cz/...
a případně napište zde, co jste zjistili.
Jak už bylo napsáno, čárový kod je jen přepis čísel. U některých čárových kodu máte jejich znění i pod tím kodem. Jsou to jen čísla (někdy vč písmen) a záleží, co je v kodu zaneseno. Vetsinou jsou to seriova ci produktova cisla vyrobku. Ostatně kolem sebe máte spoustu čárových kodu... na každé elektronice je nejaky. Řekne Vám něco kod 8594050580732? Klidně si i zagooglete - je to muj externi disk,co tu vedle me lezi. Nebo ted zrovna koukam na petlahev dobre vody, co mam na stole. I na ni je carovy kod 8594001400522. Hmmm a to je cele. Na nic mi to neni. Maximelne muzu zavolat do Podebrad a zeptat se, co mi o tomto svem produktu s cislem ... muzou rici. Ale kdybych se spletl a omylem zavolal dejme tomu do IKEA a nadiktoval jim tenhle carovy kod, tak by mi mozna rekli, ze pod timto seriovym cislem se nachazi pohovka.
Trochu vice informaci prenasi 2D kody, neboli QR kod. To uz nejsou klasicke "carky" ale ctverec tvoreny malinkyma kostickama. Do techto kodu jde mozno zakodovat az nekolik tisic znaku. Proto se pouzivaji treba jako vizitky, firmy do nich zapisuji sve www stranky, kontakt, v podstate i letmy popis onoho vyrobku atd. Z nich uz se daji ziskat uzitecne informace, ale nikdo Vam nikdy nezaruci plnou automatizaci. Vzdy je hlavnim "pocitacem" clovek. Aneb kdyz prectu na petlahvi carovy kod 123456, tak tezko muzu pocitat s tim, ze mi nejaka ctecka rekne nejakou relevantni informaci, kdyz to muze byt naprosto cokoliv ...
Pokud zadáte celé číslo z čárového kódu nějakého výrobku z maloobchodní sítě, a dáte jej do vyhledávače(např strejda gůůůgle), tak vám to většínou zobrazí konkrétní výrobek. Název, balení, výrobce atd. Kdo má v inteligentním telefonu čtečku, nemusí ten kód ani opisovat, čtečkou ho načte, přenese do vyhledávače a jednám klikem ví. A čtečce je úplně jedno, jaký EAN kód to je. Ona ho zná a zobrazí ho také. Většinou. Už jsem to zkoušel i na různých přepravních bednách atd.
Na co jsem zatím nenarazil, co by se mi líbilo, je aplikace, která načte čárový kód z výrobku a sama zobrazí zemi původu. Bez složitého vyhledávání na webu. Nic jiného. Jen tu zemi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.