Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapájet konektor se 14 piny

Od: hellys odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zde poradit, rozdělal jsem konektor a odpájel drátky cca 14 drátků a potřeboval bych je napájet zpátky, problém je v tom, že je to vše strašně malé a lepí - spojuje se mi více pinů cínem , mám doma trafopájku a nemohu přijít na to jak to zapájet, konektro je kuplatý okolo jsou piny a potom uvnitř kola piny a mě se to nedaří.

Mohli by jste mi něco poradit?

Děkuji vám všem

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Trafopájkou to neuděláš, potřebuješ mikropájku. A taky je nutno odsávačkou odstrannit starý cín, jinak budeš mít nejspíš studené spoje.

hm*
hodnocení

2x

Sice si to neumím přesně představit, ale zkusil bych si pocínovat piny konektoru (s trochou kalafuny), ty drátky taky a pak bych dal jen drátek k pinu a ohřál je "prázdnou" pájkou. Cíny by se mohly slít - spojit.

hodnocení

2x

Chce to trochu šikovnosti, ale jde to, trafopáječkou lze v nouzi pájet i SMD ;).

Použil bych návod od rádce hm za použití více kalafuny, díky kalafuně se cín drží v kapce a nerozlévá se.

jenda2*
hodnocení

0x

Teď je v akci v Lidlu dobrá mikropáječka.

hellys
hodnocení

Děkuji za návody jak to udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]