Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stará televize tesla

Od: martindonc* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den ja jsem dostal starou televizi tesla na rozebráni, a jen se chci zeptat, mi někdo říkal ze nesmím nějak prastit s displejem že je pod velkým tlakem ze muže bouchnout a moc mi ublížit. Je to pravdam?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V obrazovce je téměř vakuum. Při neopatrném poškození může dojít k implozi, jejíž účinky se vyrovnají explozi malého ručního granátu! Střepiny mohou zranit na vzdálenost několika metrů! Jak už je napsáno výše, pokud chcete bezpečně zneškodnit obrazovku, ulomte (rozdrťte) ten skleněný čudlík na patici. Obrazovka nasaje vzduch a teprve pak jí můžete bez obav rozbít. Ochranými pomůckami (brýle) při tom rozhodně nic nezkazíte.

radarbrdy*
hodnocení

0x

Myslím si, že v obrazovce je naopak podtlak. Pokud chcete rozbíjet, tak si nasaďte minimálně brýle a rukavice...

Nerozbíjet ! Je to docela nebezpečné. Když už, tak pod paticí obrazovky bývá takový skleněný ,,čudlík´´ - prostě zatavený konec, který stačí rozdrtit třeba kleštěmi a obrazovka nasaje vzduch a pak už není riziko imploze

hodnocení

0x

Imploze je mrcha.

martindonc*
hodnocení

Ja tomu moc nerozumím protože je mi 15 let.

ctenar*

Ja tomu moc nerozumím

Když tomu nerozumíš, tak to určitě nerozebírej a už ůbec to nerozbíjej. Odnes to raději do sběrného dvora, když to nechceš v svém pokoji propojit se set-top boxem pro DVB-T a sledovat na tom TV.

martindonc*
hodnocení

To je fakticky nápad tak starou televizi která byla torikrát na dešti a v zimě a budu si ji dávat to pokoje. A stejnak ona tam ani nemá nějakou koncovku va DVB-T ona tam má misto toho nejaké dírky na 2 eletronky.*blee*

amidamaru*

Vezmi si třeba sluneční brýle,a klepni na ten plast,co je vzadu.Až tt začne dělat sssss.To se vyrovnává podtlak v obrazovce.Jak to přestane,už je to dobré.Ale nerozbíjej ji.je tam prášek,který ti může způsobit silné zanícení ,třeba banálního škrábnutí.Dej ji před kontejner.Oni si ji odvezou.

figurek*
hodnocení

0x

jj, jako kluci jsme do starých televizí stříleli prakem. Od té doby vím, že stará skleněná obrazovka při rozbíjení nebouchne, ale spíš žuchne. Problém je, že do vzduchu vyletí mrak prachu ze skleněných střepin. Ten vašemu zdraví skutečně neprospěje.

Takže radím : když rozbíjet obrazovku, tak někde venku, prakem a na dálku.

martindonc*
hodnocení

Jo uš to je dobré rozebral jsem to, a obrazovku jsem opatrně odvezl ke kontejneru.

ctenar*

Obrazovka nepatří do kontejneru, ale do sběrného dvora k ostatnímu elektroodpadu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]