Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení CCTV kamery

Od: pavelagp® odpovědí: 7 změna:

Mám kameru bosch eazeo VCM 7C272/00T. Jde tato kamera zapojit i bez originálního monitoru, jehož cena se puhybuje kolem 15000Kč? Má pouze konektor RJ11.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

2x

Datasheet

Piny jsou: audio, video (PAL 500x584pixel), napájení (24V), zem

Zapojení CCTV kamery
hodnocení

Díky za odpověď. Napájení je mi jasný, ale kam s audio a video drátem? Kamera je analogová, znamená to, že musím mít TV s analogovým tunerem?
ladinpraha*

Mám bezdrátovou, momentálně nezapojenou. Má pouze konektory CINCH. Připojoval jsem ji přes TV kartu v PC, vyzkoušel jsem i připojení do CRT TV, ale celá léta jsem jako monitor používal 10" fotorámeček.

doplněno 28.04.16 12:41:

Můj záznamník i fotorámeček mají všechny konektory JACK 3,5. Tedy redukce CINCH⇒JACK.

Zapojení CCTV kamery #2
ctenar*

Ten fotorámeček musí mít analogový video vstup. Takový jsem mezi novými teď v rychlosti už nenašel.

hodnocení

Fotorámeček je dobrej nápad. Ale pořád nevím, jak to připojit. To se videokabel strčí do konektoru na koax? Co s audiem. Je to jenom jeden drát, nebo se k tomu používá ještě mínus z napájení?

mytrix*
hodnocení

0x

No můžete zkusit zaexperimentovat. Dva piny budou určitě napájení (24V) a pak záleží kolik jich zbývá zapojených. V lepším případě bude na zbývajících někde přítomný analogový TV signál.

Každopádně mějte na vědomí, že z technického hlediska se jedná o vrak. Než něco dokupovat se vyplatí koupit novou kameru (1-3tis Kč) s řádově lepšími pramatery a tu připojit už k čemu potřebujete.

mztryx?

záleží na úhlu pohledu, z technického hlediska to lze považovat za ještě poctivou práci ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]