Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový fotoaparát

Od: bady* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,včera jsem zakoupila v kamenném obchodě fotoaparát Nikon coolpix P900. Nafotila jsem asi 40 snímků a když jsem je stahovala do počítače zjistila jsem, že už je nafoceno 1200 snímků. Kartu jsem zformátovala ale stejně se na displeji ukazuje 1200 JPG. Takže mám pocit,že tento fotoaparát už někdo používal. Jsem tedy rozhodnutá ho jít vrátit a chtít vysvětlení. Děkuji za váš názor na,to jestli mé rozhodnutí na vrácení je správné.Nováková

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

0x

A není to tak, že Vám zbývá, podle kapacity karty a nastavení, ještě 1200 snímků? Na displeji u fotoaparátu. To by Vám musel pc ukázat po stažení již 1240 snímek

doplněno 27.04.16 09:02:

Takže v počítači se u fotografie zvyšuje číslo DSC 01240. jpg a ...41 atd.?

bady*
hodnocení

Tak to nevím ale když vyfotim další snímek číslo se zvyšuje. Děkuji za odpověď.

bady*
hodnocení

Ano,přesně tak. Proto si myslím,že ho už někdo používal. Nic levného to není tak si myslím,že by měl být opravdu nový a ne použitý. A jestli to tak je,měla mě paní na to upozornit, což neudělala. Hlavně bych si ho nevzala.

hodnocení

0x

Já když vyfotím další snímek, tak se mi číslo snižuje,ale ukazuje podle mě

nějaké nesmysli, protože když vím,že například za den vyfotím 200 snímků,

tak za rok bych už musela být v mínusu :) nebo by jich tam podle mě muselo být 73000.

Pravda je,že tomu vůbec nerozumím,protože jsem se o to nikdy nezajímala.

doplněno 27.04.16 09:21:

Je to asi tak, jak píše jofa. Na displeji budete mít maximální kapacitu 1200 snímků, podle velikosti Vaší karty , ale když je stáhnete do pc,tak samozřejmě tam budou fotky přibývat. Každá další fotka bude proto o číslo vyšší. :)

bady*
hodnocení

Já také nejsem žádný odborník,fotim dva roky ale tohle se mi nezdá. Aby se mi zvyšovalo číslo je trošku divné. Děkuji za odpověď.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, možná by pomohlo přečíst si pořádně návod a podívat se tam i na obrázky.

Další možnost je, jít si to do té prodejny ujasnit (pokud jste použití přístroje nepoznala už z jeho neoriginálního zabalení). Zdravím!

doplněno 27.04.16 09:35:

bady - třeba Vás ta paní prodavačka překvapí a bude to vědět (nebo její kolega). Také můžete jít i do jiné prodejny (kde je prodavač) a jen se zeptat obecně na princip a ten svůj problém popíšete (foťák ani neukazujte).

bady*
hodnocení

Dobrý den,návod jsem hned studovala ale o tomto jsem nic nenašla. Máte pravdu dojdu na prodejnu ať mi to vysvětlí. Akorát,že paní tomu viditelně nerozuměla tak z toho mám trošku obavu. Díky.
jofa*

Teď jsem se doptal kolegy, který si tento aparát koupil cca před 2 měsíci a dohledal mně nejnižší číslo foto v pc DSC 0067. A to něco předtím smazal a neuložil v pc, takže začátek byl ještě níže. Tudíž vyplívá, že Vám s tímto aparátem již někdo vice jak 1000 x fotil.

bady*
hodnocení

To jste mi moc pomohl,myslela jsem si,že to tak bude. Moc děkuji N.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]