Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit s nastavením digitální zrcadlovky Nikon D3100. V přednastavených módech jako například krajina, tvář, děti atd. změním režim zaostřovaných polí (hledáček) např. na "jednotlivá zaostřovací pole", což je konkrétně v režimu krajina tou nejvhodnější, ale po zatočením knoflíku scén na jiné scény či režimy a pozdějším navrácení do scény krajina se objeví původní nastavení, to jest mé jakékoli nastavení v režimech scén se neuloží...jinými slovy, cokoli nastavím v režimech scén se po návrácení neuloží a vrátí se do původního (asi firemního) nastavení.
Můžete mi prosím pomoci?
Děkuji
Dobrý den,
mám sice vyšší model stejného výrobce a přednastavené režimy nepoužívám, ale váš problém jsem prozkoumal. Pokud provedu v režimu např. Krajina nastavení, pak se mění při přepnutí na jiné přednastavené režimy pouze právě ono zaostřovací pole do původní, výrobcem daného nastavení. Jen u ISO zůstává moje volba. Stejné je to při vypnutí a opětovném zapnutí kamery.
To že výrobci začali do zrcadlovek implementovat scénické režimy je docela neštěstí, na zrcadlovce nemají co dělat. Jak zmiňují rádci výše, nepoužívat a máte po problémech
To je jednoduše na vysvětlení. Foťák nemá vlastní nastavení a toto nastavení uložit a přepnutím se k němu vrátit. Tak to zřejmě bude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.