Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit s nastavením digitální zrcadlovky Nikon D3100. V přednastavených módech jako například krajina, tvář, děti atd. změním režim zaostřovaných polí (hledáček) např. na "jednotlivá zaostřovací pole", což je konkrétně v režimu krajina tou nejvhodnější, ale po zatočením knoflíku scén na jiné scény či režimy a pozdějším navrácení do scény krajina se objeví původní nastavení, to jest mé jakékoli nastavení v režimech scén se neuloží...jinými slovy, cokoli nastavím v režimech scén se po návrácení neuloží a vrátí se do původního (asi firemního) nastavení.
Můžete mi prosím pomoci?
Děkuji
0x
Dobrý den,
mám sice vyšší model stejného výrobce a přednastavené režimy nepoužívám, ale váš problém jsem prozkoumal. Pokud provedu v režimu např. Krajina nastavení, pak se mění při přepnutí na jiné přednastavené režimy pouze právě ono zaostřovací pole do původní, výrobcem daného nastavení. Jen u ISO zůstává moje volba. Stejné je to při vypnutí a opětovném zapnutí kamery.
0x
Nepoužívejte ty přihlouplé scénické programy, ale naučte se základní poučky čas/clona.Ty programy tak jako tak nedělají nic jiného, než že zvolí čas/clonu/AF a maximálně ještě měření expozice.
Fotoaparát potom bude dělat to co chcete Vy..a nebudete mít problém se změnou nastavení.
0x
To že výrobci začali do zrcadlovek implementovat scénické režimy je docela neštěstí, na zrcadlovce nemají co dělat. Jak zmiňují rádci výše, nepoužívat a máte po problémech ![]()
To je jednoduše na vysvětlení. Foťák nemá vlastní nastavení a toto nastavení uložit a přepnutím se k němu vrátit. Tak to zřejmě bude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.