Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvakrát dvojitý vypinač

Od: ryk odpovědí: 10 změna:

zdravím, existuje elektroinstalční dvojitý vypinač který má dvě kolébky a pod každou z nich je dvojitý vypinač? (může být i přepinač). Procházím net (možná špatně) ale nemohu nic najít.

děkuji

doplněno 24.04.16 10:07:

už jem se dopracoval k názvu co chci : dvojitý č 5 nebo 5a

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

Jestli tomu dotazu dobře rozumím, tak tohle jsem dělal v kuchyni. Musíš si ho poskládat. Vezmeš dvojkrabici a dvojrámeček a osadíš tím, co je potřeba. V mém případě dva dvojité vypínače s dvojkolébkami.

Myslím, že tazatel chce toto řešení v jedné krabici, tedy jeden dvojvypínač, kdy jedním tlačítkem ale bude ovládat dva kontakty a druhým také dva kontakty (běžné je, že jedním tlačítkem se ovládá jeden kontakt)

doplněno 24.04.16 11:28:

přiznám se, že jsem se s takovým řešením ještě nepotkal a ani nic takového nenašel. Ale, proč vlastně potřebujete takové řešení, proč Vám nestačí běžný 6+6? Budete spínat každým tlačítkem dvě různé fáze?

ryk
hodnocení

mikaihans mi porozuměl správně, ale nejde mi ohodnotit odpověď.
tak jsem se informoval v OBI, to co chci by mělo být označeno jako 8a ABB
na netu nic takového nevidím, nerozumím těm značením. nějaké řazení 2x 6+6 (?)
ryk
hodnocení

potřebuji spáchat toto v jedné krabici:
Dvakrát dvojitý vypinač

S těmito dvojitými dvoupolovými spinači jsem se setkával v době svého mládí, už dost dlouho jsem se s nimi nesetkal - neřešil jsem nic, kde bych je potřeboval. Dá se koupit jednoduchý dvojpolový; vy chcete spínat (zleva)ž1, ž2 + ž3 nebo ž2, ž3 + ž1?

ryk
hodnocení

možné stavy : ž1+ž2 nebo ž3+ž2 nebo vše
doplněno 24.04.16 13:02: našel jsem toto, ale nejsem si jist
elektrobock.cz/...
zakus*

Ano je to řazení 6+6. Ideál ABB strojek a potom vršky dle vkusu. Nebo Unicu.

doplněno 25.04.16 20:24:

Popravdě netuším. Toto označení jsem se prostě kdysi ve škole naučil a v praxi používám. V el. hantýrce je 6 (schodišťák), 7 (křížák), 5(lustrák) resp. tak to znám já.

ryk
hodnocení

nevíte co ty čísla 6+6 znamenají? počet svorek?
ovczaak*

ta čísla spočtem svorek nemají nic společného. co znamenají,se dočtete tady - mylms.cz/...

petula00*
hodnocení

0x

Nevím zda existuje fyzicky,ale dle tohoto snad ano. imgup.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]