Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba dieselu

Od: kinator* odpovědí: 1 změna:

Hezký den přeji!Měl bych dotaz na spotřebu dieselového motoru,který se používá na rozvodnách!Mám diesel od výrobce PHENIX ZEPPELIN(3412),u kterého vím,že spotřeba při 100% zátěži je 191,7L/h - při 75% je to 143L/h - při 50% je to 99,6L/h. Zajímalo by mě jak se vypočítá spotřeba při zátěži jen 10%?Ale hlavně mi jde o vzoreček,kterým to spočítám!Pokud budu samozřejmě vědět veškeré hodnoty!Za odpověd děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Teoreticky trojclenkou. 191.7/100=143/75=99.6/50=spotreba/zatezi

Tedy spotreba=191.7*zatez/100

To je ale jen priblizne, ba mnohdy i velmi nepresne a zavadejici.

Prakticky pro kazdy motor existuje mapa spotreby, ktera pro kazdy stav (v tomto pripade zatez) ukaze hodnotu spotreby. Takovato mapa vznika merenim v celem rozsahu nastavitelnych hodnot. Vystupnim grafem v tomto pripade bude zatezova charakteristika ukazujici spotrebu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]