Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji radu,jak snížit napětí u trafa 220V /12V DC 16A na nějakých 10V,popř. regulaci na motorek.Mám to ke grilu kde je motorek ze stěračů na 12 V,ale potřebuji snížit rychlost.Děkuji
Kupte si triakový regulátor napětí (proudu) - prodává se jako hotový výrobek do sítě 230V. Trafo můžete regulovat jednoduše přes primár.
tak se omlouvám, to co mám já stojí 85 Kč a hlavně je to jen STEP-UP, tedy že napětí umí zvýšit, ne snížit.
Ale tady je STEP-DOWN, je tam jen problém, že maximální napětí na výstupu je asi o 1V nižší než na vstupu, tedy se s ním nedostanete na víc než 11V.
Doporučuji sehnat jiný zdroj, snížení napětí na DC straně bude značně ztrátové - chlazení, snížení napětí na AC straně a PWM na DC vyjde zbytečně draho. Navíc je zdroj nadměrně výkonný, zasloužil by si důstojnější využití. Jestli je to spínaný zdroj, nabízelo by se zasáhnout do regulace - zpětné vazby řízení a výstupní napětí si upravit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.