Nejste přihlášen/a.
Odlétám s rodinou na dovolenou a už se mi nechce brát pro svou velikost moji zrcadlovku Nikon D5100 s objektivem 18 - 105. Chtěl bych malý kompakt a budu fotit hlavně na automat a z toho cca 80% na ostrém přímém slunci (Egypt - pláž, moře, poušť) a zbytek někde v interiéru. Po návratu z dovolené bude tento fotoaparát sloužit jako druhý v rodině s min. využitím, a tak bych do něho nechtěl investovat víc jak 10.000,- Kč (to už je ale pravdu strop). Zatím mám vyhlédnutý Sony RX100, Canon G16 a Panasonic LX7, ale říkám si, jestli by mi - na rodinné fotky z dovolené – neudělal dobrou službu i nějaký levnější model (jsem opravdu amatérský nenáročný uživatel) Poradíte mi prosím? Moc děkuji za odpověď.
Canon řady G - těch jsem měl několik. Dnes mám několiák let G15 a zatím nemám potřebu měnit. Spíše bych bral G7X - ten se mi líbí. Na druhou stranu si myslím, že pokud budete cvakat na slunci na pláži, je to úplně jedno a posloužří nějaká plečka za 3-4 tisíce. Stejně ten foťák dostane zabrat s tou solí a případným pískem. Pokud jste fakt nenáročný amatér, nevyhazoval bych za jednorázovku tolik peněz.
Asi jsem s tím už otravný, ale špičkové opravu malé digitální fotoaparáty jsou Sony řada WX. Jsou malé s dostatečným zoomem a jsou tak vychytané, že s jejich použitím nelze zkazit žádnou fotografii, za žádných světelných podmínek. Přestože jsem velkým odpůrcem točení videa na digitálních fotoaparátech, tak tyhle mrňousové mají video v exelentní kvalitě. Řada WX 2xx je myslím aktuální a nejmenši, řada WX 3xx je taky aktuální, malinko větší, ale zato má i větší zoom.
Kdo jednou zkusil, tak ví, že cokoliv od jiných firem nemá cenu.
Děkuji za Vaši odpověď, na fotoaparáty jsem se podíval a rovnou mě zaujal model Sony WX350 je za polovinu a za ideálních světelných podmínek věřím, že fotky budou dostačující
Upřímně - 99% fotek stejně nakonec zmenším a dám na facebook
Pochopitelně k nelibosti manželky, která potřebuje mít každou fotku na papíru
Ještě jednou díky, vypadá to, že jste mi ušetřil pár tisícikorun, protože tyto dvě řady fotoaparátů jsem vůbec neprohlížel
Tahle řada fotoaparátů fotí velice dobře i za hodně špatných světelných podmínek a bez blesku, vaší manželce se vůbec nedivím fotografie má být na papíře, jinak je to o ničem
zoomy cnet.com/...
klasika cnet.com/...
levne cnet.com/...
tento megazoom(50x) 2.8-5.6F 24-1200mm je zajimavy, ale moc jsem to nestudoval... cteni a hledani recenzi k ruznym fotakum uz je na vas cnet.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.