Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Android vs. procesor

Od: jmlc® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den všem.

Prosím o názory zkušených - je lepší mít rychlejší procesor nebo vyšší verzi androidu? Tj. např. 4x1,2GHz android 5.1 vs. 4x1,3GHz android 4.4? Ostatní parametry jsou shodné.

Z logiky věci bych to viděl takto:

- Vyšší verze androidu bude déle zvládat aplikace..., resp. na starší verzi si nemusím pustit novou aplikaci.

- rychlost procesoru v rozdílu 4x0,1 lidské oko ani mysl nepostřehne - spíše tedy záleží na typu (výrobci) procesoru?

Prosím o názor čistě jen na tyto dva rozdíly. Díky!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

2x
Asi takto:
Samsung Galaxy Ace4 a o rok mladší Galaxy J5 mají stejný chipset (Snapdragon 410 4x1,2GHz). Na Ace4 běží Kitkat, na J5 Lollipop. J5 má mnohem rychlejší reakce, a i hry na něm běží svižněji s větším fps. A není to jen jeho větší RAM.
Ale hodně záleží i na procesoru. Třeba procesory s jádry Cortex A7 mají poloviční výkon při stejném taktu než jádra Cortex A53. Podle frekvence CPU se to srovnávat fakt nedá.
hodnocení

Děkuji - přesně toto jsem potřeboval vědět - resp. potvrdit moji myšlenku. *hej**palec*

hk
hodnocení

0x

Zcela jistě vezměte mobil s novějším OS, protože to něco svědčí o konstrukčním stáří mobilu. Je lépe uvést o jaké mobily jde.

hodnocení

jedná se o tablety - zatím nejlepší bylo Lenovo x Umax

hk

Víte, ono je úplně jedno jakou to má značku. Někdy je lepší Škodovka, jindy Mercedes.

hodnocení

no já právě psal - čistě jen ty dva parametry - a také svůj názor, který sdílíte...

ale i WIN10 se dává na stroje 5 let staré, takže může být android 5.1 na stroji parametry horším než před 5ti lety vynikající novinka s 4.1

doplněno 08.04.16 18:45:

No proto se ptám :)

toto je konkrétní porovnání dvou tabletů - jeden je s procesorem 4x1,2GHz android 5.1 a druhý je 4x1,3GHz android 4.4.

Podle vaší teorie se do novějšího dává novější systém - ale procesor má rychlost nižší. Tj. údaj 1,2 nebo 1,6 nebo jakékoliv další u procesoru je bezpředmětný při porovnávání?

Samozřejmě porovnávám další údaje, ale ty jsou shodné!

hk

Takové úměra u mobilů/tabletů neplatí. Nejprve si zjistěte, co na konkrétní modely naposledy vyšlo za FW a popátrejte po fórech, co tam píšou k těm modelům, co máte vybrané. Mám pocit, že v tom trochu tápete.

hk

Nejde o žádnou teorii. Vy hledíte na procesor, ano je podstatný, ale tablet se skládá i z jiných součástek - třeba operační paměti. A stále vám píšu dokola, že tu oba ztrácíme čas, pokud nenapíšete o jaké tablety jde.

hodnocení

Vy jste požadoval název výrobce - ne konkrétní dva typy. Ty jsem uvádět nechtěl, protože nejsem rozhodnut. A jak píšu, parametry jako RAM jsou shodné.

zkuste třeba mrknout na alza.cz/... a alza.cz/...

Až s tím fláknete o zem, do Lenova si koupíte nový digitizer na Ebay, zatímco Umax můžete akorát vyhodit. Tohle je mnohem důležitější parametr než výkon procesoru nebo verze OS.

hk

No tak to ani jeden. Už jen kvůli velikosti úložiště. 8GB je sakra málo.

hodnocení

Ještě prosbička.. nyní jsem si začal porovnávat zmíněný lenovo A7 20 a alza.cz/... rozdíl je v androidu (4.4-5.1) a možnost rozšíření paměti sd úložiště (32/64)Pak je v jednom (starším) uvedeno "Grafický čip PowerVR SX 5XT"a u druhého to není. Hledal jsem v několika stránkách různých prodejců a nikde to není uvedeno u obou, ale také nevím, jestli to není považováno za standard, který už nestojí za řeč. Nejedná se vlastně ani o grafickou kartu, ale o nějaký grafický akcelerátor. V porovnání těchto dvou typů Lenovo - do kterého byste šli? Připomínám, že u android 4.4 lze upgrade na 5.1 provést (podle některých análů...).
doplněno 11.04.16 16:14:

našel jsem jednoho prodejce - tak grafický čip je u jednoho "integrovaný"a u druhého "integrovaný powerVR..."- tj. shodné. Rozdíl tedy vidím jen v typu androidu, možnostech SD paměti, udávané lepší výdrži a v multi-touch. V těchto parametrech má být A7 20 horší - tak proč je dražší?

hodnocení

Tak nalezeno a vybráno - zjistil jsem na jednom webu - a světe div se, byl to web kasa.cz - že rozdíl mezi těmi Lenovo je i v DDR - starší má DDR2, novější DDR3 - a pro kombinaci všech těch minimálních rozdílů si může dovolit výdrž na jedno dobití z 8mi na 10 hodin!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]