Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
mám problém s kombinovanou troubou zn. Fagor Innovation. Jednoduše moc nepeče. Teda peče, ale jídlo se nedopeče tak jak by mělo. Třeba dnes, na maličké kostičky nakrájené brambory s ostatníma přísadama se v této troubě pekly 2 a půl hodiny na 200 stupňů a po vyndání byly některé brambory stále tužší, nedopečené. Všelijaké buchty jsou uprostřed stále ještě napůl syrové. V čem by mohl být problém? Trouba je už teda asi 7 let stará. Má někdo radu jak by se to mohlo zkusit opravit nebo je lepší rovnou koupit novou? Opraváře žádného v okolí neznám, takže asi případná oprava by byla spíš svépomocí. Díky všem za případné postřehy.
Jedna topná spirála je nahoře v troubě, je vidět, vypadá to jako gril, druhá je zabudovaná ve dně trouby, musí se odstranit ten kryt, dno trouby a pokud jste měla horkovzdušnou, tak třetí je v zadní straně trouby. Když otevřete troubu tak prostě v té stěně naproti dveřím. Asi jdou všechny spirály vyměnit. Ale asi to sama nezvládnete, teda pokud nejste zručná. Složité to není, troubu odpojíte a hledáte kde jsou šroubky a ty vyšroubujete. Plechový kryt vyndáte a pak vyšroubujete to těleso a napřed si namalujete, nebo vyfotíte, jak to bylo zapojeno. S tělesem dojdete do elektra a koupíte nové a namontujete. Ale musíte vědět, které nefunguje. Aby jste zbytečně nevyměňovala jiné. Ale snad Vám tady poradí i chlapi. Chvíli počkejte. Já měla problém pouze s tou spirálou horkovzdušnou. Ta je malá.
Suzy dobře ,ale snad má trouba možnost přepínání (vrch,spodek,horkovzduch),takže zkusit zapnout zamostatně a rukou poznáte jestli těleso hřeje.Já to vydím ma ten termostat ten poznáte podle teploměru aspoň do 200°C,jinak je většinou umístěn hned za knoflíkem a od něho vede kapilára (drát) do izolace trouby
no ta jinak:zapněte to společně a skoušejte dlaní vrchní a spodní část truby jestli to bude hřát nahoře i dole tak jsou tělesa dobré-pozor na popálení,zadní(horkovzdušné) když nepoužíváte tak zatím nezkoušejte
Tak Fagorku teda nevím ale mělo by to jít ze zadu
Vám taky děkuji "magor", jen mám ještě dotaz. Já troubu zapínám pouze na spodní a vrchní pečení zároveň, samostatné spodní, vrchní a ani horkovzdušné nepoužívám, myslíte že by teda byla špatná pouze ta spirála na to pečení co používám nebo může být špatná kterákoliv i když se nepoužívá?
Tak dlaní odzkoušeno, horní část byla horká během chvilky, ale spodní vůbec. Takže je problém v té spodní spirále. Jen nevím jak se k ní dostat, místo šroubků jsou tam jakési snad nýty, šroubky jsou jen v té "kostře" toho sporáku.
Zkuste ji položit na bok, abyste se dostala ke dnu trouby zespodu, ne zevnitř. Nějak to sešroubovat také museli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.