Nejste přihlášen/a.
Čau, chci se zeptat. Sehnal jsem čtvereček IR skla z diaprojektoru, že ho dám před 100W ledku. Ale zjistil jsem, že IR záření(tepelné) od HALOGENKY zastaví a z LEDky ne. Jak to, že sklo propustí IR záření z ledky? Díky
Prostě, když ho dám před HALOGEN, tak teplo necítím a když ho dám před LED, tak to teplo cítím, jako by tam nebylo.
protože IR filtr zastaví IR záření ktrého má halogenka víc než dost, kdežto z LED IR nevychází a to co cítíš je sálavé teplo z ohřátého čipu.
No ledka má toho tepla podstaně míň než halogenka, k čemu to má sloužit že potřebuješ odizolovat to málo?
Takto silná ledka musí mít čip chlazený chladičem, tak ten bych ještě ofouknul větrákem.
Omlouvám se za špatný výraz "SÁLÁNÍ" - sálavé teplo je právě to teplo zprostředkované IR zářením
Ne, není to předělávka z výbojky, ani vlastní stavba. No nic, nebudeme to řešit. Jen sem zjišťoval to IR sklo.
Jak chceš, nebudem to řešit. Jen se zmíním, že projektorové malé LCD panýlky jsou konstruovány na to aby snášely trochu vyšší teploty a navíc jsou chlazeny větrákem, přestože má výbojka IR filtr. Před časem jsem jeden LCD u 3 LCDčkového měnil za nový, byla to fuška sesadit aby se obrazy kryly
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.