Nejste přihlášen/a.
Vsechny zdravim,
prosim o radu mam TV Panasonic TH-42PX80E a satelit SilverCrest SL 65/2 CI a kartu pro prijem CS Linku. Tyto přístroje mam propojene pomoci scartu, vše běži v pohodě ALE!
Stalo se mi u filmu na NOVE 7 statečných a ted ve středu na CT 2 někdo to rad horke, že běžel zvuk anglicky a cesky souběžně a to se neda poslouchat. prosel sem nastaveni jak u TV tak i SAT a nikde sem nenasel nic co by pomohlo. Kdyz zmačnu na TV ovladaci i-čko (informace) tak se nic neobjeví protoze je to propojeno scartem. (u TV grundig a dalsich mam moznost po zmacknuti i-čka nastavit zvuk i obraz, do TV jde anologovy signal) zde ne, CO S TIM?
mam vubec moznost s timto vybaveni takto vysilane porady sledovat normalne? je chyba v SAT nebo v TV? nebo to mam propojit koaxem a naladit SAT na na TV nakou predvolbu? bude to potom chodit?
predem dekuji za info
Nevím jak je to u vašich zařízení, ale je to tím že musíte navolit zvukový kanál. Ze stereo kanálu jsou levý a pravý rozdělen, jedním jde originální znění, a druhým český dabing - tedy zvuk. Na televizi to jde navolit určitě. Musíte změnit i ten zvukový kanál na kterém to je česky.
Zkuste na ovladači
Menu - Zvuk - MPX - A zde by měla být možnost M1/M2 - tedy mezi Mono levým a Mono pravým kanálem. V jednom to jistě jede česky a nemíchá se to do kupy.Pokuď to nejde tak bych zkusil vyjet na normální program mimo AV (tedy scart zobrazení - ten program kde máte satelit) třeba na analogové vysílání(ATV) nebo na Digitální(DTV-já to mám označeno takto nevím jak vy) změnit kanál buď na levý nebo pravý a pak zas skočit zpět na to AV.
Pokud to nezabere tak by mělo jít měnit zvukové kanály na satelitu. Na ten jsem nenašel manuál ale já to na satelitu mám taky a bylo to i na strých tak to snad musíte mít taky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.