Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor na 12v silný

Od: martindonc* odpovědí: 42 změna:
Dobrý den nevíte kde jde koupit 12-ti voltový motor tak sílný aby utahnul 100kg.
Děkuji předem za odpověť.

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

0x
Nesmyslná otázka. 100kg ti zvedne/utáhne jakýkoliv i ten nejmenší motorek. Záleží na převodech...

hodnocení

0x

Jak, nebo kam to má utáhnout metrák?

Jinak se podívej po nějakých navijácích. Ty tedy utáhnou podstatně víc.

martindonc*
hodnocení

Ja to lám na motokáru dom.Výr.

hodnocení

0x

Napr.tu,no ako dlho vydrží baterka,tak to neviem.: alibaba.com/...

Inak by sa dalo použiť akékoľvek dynamo na 12 V primeraného výkonu.

To je rada nad zlato... Radit 12v 2kw motor s 2800ot...
Ještě mu poradd baterií která těch 170A zvládne déle než pár vteřin. Další super věc pak bude vyřešení převodu a regulace.

albatros498022*
hodnocení

0x

Jdi do motoru na elektrokolo a máš vyřešeno. Musím ale vzít i baterii protože je většinou na 36V.

novisls
hodnocení

0x

Mám odzkoušeno toto: vdkelektronika.cz/...

K tomu dva olověné akumulátory v sérii a jednoduchá PWM regulace a dostačující to pro daný účel je. Nutno podotknout, že pro dospělou osobu na rovné asfaltce je 250 W celkem málo (nemá to odpich a když už ano, tak je to tím, že je to zpřevodované tak, že to jede pomalu), 500 W už ujde. Za ideál bych považoval 1 kW. Ten 350 W je dostačující jen pokud neuděláte PWM s omezením proudu a dovolíte motor přetěžovat (pokud mu přidáte např. 80 mm PC ventilátor, tak to snáší dobře).

martindonc*
hodnocení

Takle vypadá ta motokára.
doplněno 03.04.16 09:30: Asi se ptáte proč přecuhují v zádu ty desky protože jsem mněl domluvený motor s pionýra 50 ale nesehnal jsem ho.
doplněno 04.04.16 06:25: A dneska vypadá takle.
Motor na 12v silný
Motor na 12v silný #2

To je brutální stroj :D

Už na něm vidím ten 2kw motor a na vozejku 2x 150Ah baterii :D

.

Jak máte v plánu dostat otáčky z motoru na ty kočárkový kola?

martindonc*
hodnocení

Děkuji. No na ty kolečka bych jsem je nesapojil protože potřebuji poradit jak na ní dodělat zadní nápravu aby aby mněla brzdy a právě rozetu nebo jí koupit.
joudic*
07.04.16 15:27

paradni *palec*

hodnocení

0x

Řekl bych, že na tuto motokáru bude na pohon nejlepší nakloněná rovina.

Takže vytáhnout na kopec a pustit se dolů.. 100 kg zátěž dokáže spolu s gravitací vyvinout slušnou rychlost...Po pár jízdách do zatáčky a pár haváriích, odřených kolenech a loktech by zájem o elektrický pohon a káru zřejmě zanikl...

Kolik máš najeto km bez motoru? Zadek odřený od hlav šroubů na sedadle, hrudník naražený od řidítek, noha párkrát cvaknutá mezi šasi a přední nápravu, když jedno přední kolo někde narazí, a galusky a tenké špice na kolech, navíc bez brzd, nevidím to růžově...

my jsme jezdili na kárkách podobných, jen místo kol byla velká kuličková ložiska... a velký kravál...

jofa*

Takových monopostů F1 jsme v dětství taky postavili několik. Poslední model měl dvěstěpadesátku motor a volant. Nebylo to ekologické, jako chce tazatel, ale zrychlení z nuly na 50km/hod. bylo fantastické. Kolikrát dřevěné šasi nevydrželo a museli jsme do depa. Žádný sezení u pc ( jako dnes ), ale neustálý vývoj komponentů do monopostu. Ale hocha chválím, má to pěkný i s přívěsem. To nás nikdy nenapadlo.

martindonc*
03.04.16 20:34
hodnocení

Děkuji.

Naprosto souhlasím s hejkalem.

Na takovýhle stroj je nejlepší motor hezkej, pokud možno dlouhej kopec. Nějak se mě nechce si představovat, jak k tomuhle přibastlit motor. Tím nechci říci, že by tam nešel dát, ale asi bych se na to vybodnul.

Taky jsme před nějakými skoro 40 lety tvořili podobné stroje z toho co se kde našlo. První modely ještě měly nějaký mouchy, třeba kdo by se zaobíral takovou naprosto zbytečnou věcí, jako jsou brzdy. Časem se zjistilo, že bez nich to prostě nepůjde. Bez brzd byla spotřeba obvazového materiálu naprosto neúnosná. *smich**smich*

Vývoj postupoval směle vpřed, prvotní žízení bylo jen za pomocí dvou provazů, pak se postoupilo podobně jako na fotce k řidítkům a vrchol byl už normální volant.

Napřed bez brzd, pak jen špalky ovládaný klackem, nakonec klasický pedály jako v autě a naprostej vrchol byla šestikolka, odpérovaná, maximální komfort, *smich**smich* holt se sehnal starý dětský kočárek, něco v tomhle stylu.

Očesal se, zbyly jen kolečka s pérama a už byla zadní dvojnáprava.

Motor na 12v silný #3
martindonc*
hodnocení

ale ja na ní mám super brzdu se starého kola na jedno kolo a brzdí pořádně v zimě jsem dělal na ledu s kopečka hodiny.
Motor na 12v silný #4
martindonc*
hodnocení

Ani jedno s toho ani jednou jsem prozatim nenaboural. Prozatím

hodnocení

0x

A co zkusit aku vrtačku na 12 V , připojenou na auto baterii? Ale nejsem si jistý zda by ty převody utáhli 100 kg ...

martindonc*
hodnocení

to jsem skoušel a málem jsem ji spálil (dýmila).
Motor na 12v silný #5

unknown*
hodnocení

0x

Zkus upravený startér z auta. Je to sériový motor, takže má pro tvůj vůz ideální momentovou charakteristiku.*frajer*

jofa*

A co třeba někde sehnat přídavný přitlačný motor k invalidnímu vozíku. Dáš na osu kolo s motorem a máš to bez složitých převodů.

martindonc*
hodnocení

Staltér ne staltér IHNET vybije baterky.
Nejlevnější motor který seženeš bude z aukra starý křoviňák. Přes třecí převod na kolečko to musíš zpřevodovat trochu do pomala protože křoviňák má moc otáček. Urcitě ne přes ozubenou rozetu :) :) :) :) :)
Viděl jsem borce co měl takový křovino motor na košíku na kole a jezdilo mu to jako z praku i když to byl metrákový chlap.
unknown*

Ten motorek startéru má cca kolem 800W (ŠKODA). Stejně musíš vymyslet regulaci, (jak přidávat a ubírat plyn), takže motorek se dá výkonově seškrtit a baterka potom vydrží déle.

Hlavně tenhle druh motorku má obrovský záběrný moment v nulových otáčkách, tak se zatížená motokára dokáže rychle rozjet. To je důležité, překonat ten okamžik rozjezdu, aby se to odlepilo. Pak když už to jede, tak je to v pohodě.

jenda2*

Regulovat 1kw bude docela náročné. To je lepší se na to vykašlat a dát motor z Babety.

martindonc*
hodnocení

A kde ho seženu.
doplněno 03.04.16 13:59: A ještě potřebuji poradit jak na ní dodělat zadni nápravu aby mněla brzdy a rozetu nebo kde ji koupim.
doplněno 03.04.16 16:08: Dřeba se čtyřkolky.
jenda2*

bazos.cz

Je vhodné koupit celou Babetu a použít co jde.

unknown*

Nebo jestli chceš teda benziňák, tak z motorové pily, kdysi táta koupil nějakou shit čínskou pilu Fieldmann. Byla v akci v MALLu asi za 1800 korun. Bude to úplně nový motor.

Nebo tohle:

kasa.cz/...

martindonc*
hodnocení

Ty a díval jsem se na ten motor s invaidního vozíku a vypadá velmi dobře že je hnet i s zadní nápravou jenom kola k ňemu.
Motor na 12v silný #6
Motor na 12v silný #7
Akorát bys ho musel nějak zpřevodovat, protože si vem jak velká kola má invalidní vozík a jak pomalu jezdí. Ty budeš mít kola menší a předpokládám že to chceš mít víc do rychla.
martindonc*
hodnocení

Ani ne mi stačí když ujedu aspoň 100m pomalu.
martindonc*
hodnocení

A dival jsem se na obrazky a tam byla super věc se podívejte.
doplněno 04.04.16 07:00: A mnoho dalšího...
Motor na 12v silný #8

tohle je sice hezké, ale je to "modelářské"... takže to rozhodně neuveze 100kg

Když odhadnu,že invalidní vozík má průměr kola okolo 25", tedy 65 cm a ty bys dal na káru kolečka okolo 8 až 10", tedy o průměru 20 až 25cm, t.zn. s obvodem 2,5 až 3x menším, ujel bys za stejný čas také 2,5 až 3x menší vzdálenost než vozík. Takže převodovka + motor z toho obrázku bude drahá a neefektivní. A přepomalá!
Nevím, na co ti taková "motokára" bude...
Na ježdění osoby je chatrná, nebezpečná, drahá na pořízení a provoz. Na cestu s ní i tak nebudeš smět.
Na převážení materiálu přijde lacinější a bezpečnější obyčejný koupený vozík-dvoukolák, tlačený nebo tahaný. V případě, že denně potřebuješ vozit kvanta věcí a nemáš sílu nosit...
asd1

Nastuduj si pomocný motorek na jízdní kolo, náhon třecím = hladkým kolečkem na pneu (řetězové kolo rychle odrbe pneu).. Je spousta variant... Nejčastějí se používají motory z pily, elektrika by šla taky...

Tyhle káry stejně nejlíp jezdí z kopce bez motoru... ;)

takjan*

Jeden motor jsem měl z německé stíhačky, původně to bylo dynamo. Další z převinutého starteru, ten bral relativně menší odběr a sílu (seriový). Klasický startovací AKU (ne úplně nový) vydržel tak 15 cyklů nabití/vybití a bylo po něm. Po třech AKU-měli jsme dodavatele-tam šel motor ze skůtru, má starter a uměl couvat. Ovšem byla to kovová konstrukce se vším všudy. První konstrukce měla motor z mopedu, to bylo slabé. Motor z pionýra 21 byl super, uvezl syna asi12let, ten řídil, vedle manželka s prckem a já vzadu na nárazníku (na rovině). Dodnes mne mrzí, že došlo k demontáži a novému stroji s motorem250ccm.

martindonc*
hodnocení

Jakou mám koupit.
doplněno 05.04.16 06:43: Na hoře motor na minibige a dole motor 24v 500w.
Motor na 12v silný #9
Motor na 12v silný #10

ten 500w je výkonem pro Vás vhodější, ale musíte k němu sehnat vhodné akumulátory a to rozhodně není levná záležitost.

Výhoda že je tichý.

Ten druhý benzinový je dobrý, ale má 2,5kW a to ta vaše kárka nepřežije.

martindonc*
hodnocení

To přezije my s kámošem sme sní skočíli na sokokánku cca 2,5 Metru a po dopadu se jí nic nestalo. Jenom se chci septat jestli ten benzínovy motor jí utáhne.
doplněno 07.04.16 15:19: Tak co.
joudic*

trochu projedte youtube, tohohle je tam dost zrovna, motory z krovinaku a jinych stroju namontovanych na kolo apod, a z toho usoudit jaky benzinacek by mohl byt akorat (a jaky hluk to dela atd)... do baterek bych asi nesel... par minut legrace je malo, benzinak si trochu porve, ale muzete jezdit tak dlouho, dokud se vam to pod prdeli cele nerozpadne a neupadaji kolecka *smich*

martindonc*
hodnocení

tak nevíte jak udělat nebo kde kupit zadní nápravu tak aby mněla rozetu a brzdu na tu motokáru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]