Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protéká myčka

Od: warsp odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat.. už po několikáté začala myčka signalizovat aquastop. Vždy se musela myčka nahnout a nechat vodu vytéct. Když se to stalo už po třetí, tak jsem myčku rozebral a při zapnuté myčce jsem pozoroval kde se ta voda bere. Zjistil jsem, že uvniř je vyvedná hadička, která zřejmě vede z tepelného výměníku a je svedená akorát na dno myčky do takového výparníku který když přeteče, zareaguje čidlo na aquastop. Nevěděl byste někdo co je to za hadičku, případně, co by mohlo způsobovat vytékání vody z ní? Děkuji za odpověď.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud ta hadička nemá protikus (mohl ji přetlak vytlačit) tak by to byl problém hladinového spínače. prostě nepozná správné množství vody, přeteče a vypne aquastop. Měl jsem myčku kde byl "otrávený" gel na odvápňování, který ztvrdl.Tlak vody se snažil odpor překonat a vystřelila hadička. Nevím jestli to byl úmysl výrobce ale jako jedinná neměla svěrnou sponku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]