Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou navigaci

Od: cacab* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, stále se nenohu rozhodnout jakou navigaci do 5 tisíc korun. Nepotřebuju mp3 ajiný blbinky co do navigací dávaj ale pouze navigovat. Jde o výdrž a dostupnost a kvalitu map a nechci nic no name, takže Garmin ,Tom tom nebo Mio.prosil bych spíš osobní zkušenosti, obchodní popisy a chvály jsem na netě přečet dost.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalll*
hodnocení

3x

Já s osobní zkušenosti doporučuji TomTom...Je jednoduchý ale přitom účinný a prostě dobře řešený (přehledný)...

hodnocení

2x

Z tech co jsi vyjmenoval, tak je to prast jako uhod. Jinej design, jinej software, obdobne drahe a de fakto stale to same. Ani jednim nic neskazis.

Kdyz se nemuzes rozhodnout, tak to vypada, ze ji vlastne ve skutecnosti nepotrebujes. Protoze jinak by si proste jednu koupil a pouzival. Nakonec je to stejne jako vetsina lidi, co si ji koupi. Parkrat ji ze zacatku pouzijes a pak ji strcis do supliku, kde bude cely rok lezet. Kup si kvalitni autoatlas a vyjde Te to nastejno a mnohem levneji.

Ja sem si taky kupoval navigaci. Spise jak hracku do auta, s tim, ze se obcas bude treba hodit, ale uz predem sem pocital, ze ji stejne moc nevyuziju, tak sem nechtel vyhodil hromadu penez. Koupil sem si Evolve za 3500,- vcetne kompletnich map Evropy (ani v Bosne nesklamala), umi uplne to same co dvakrat tak drahy TomTom a funguje bez jedine chybicky. Nikdy se neztratila, je rychla, umi i ty MP3, pracovat s turistickymi mapami, software neni vazan na pristroj a ochrana vazani na jednu kartu lze obejit...co vic si prat. M0oc sem neutratil a navigaci mam.

slonbonjohn*

No, sorry, ale i já si pořizuju věci s určitým rozmyslem. Kdybych skočil okamžitě do všeho, co mi kdo podstrčí, tak bych asi prodělal boty, kalhoty. trenky ...;)

hodnocení

2x

Podle mého je nejdůležitější kvalita mapových podkladů a tu má v ČR stále ještě nejlepší Garmin (resp. firma Picodas, která Garmin zastupuje a vydává vlastní mapu). Na úrovni Evropy je to v podstatě fuk. Druhý nejdůležitější je navigační software - ten má každý z výrobců jiný a každý uživatel bude hájit "ten svůj". Z obecného pohledu bych ale řekl, že u uvedných výrobců je to v podstatě jedno.Co se týká výdrže, tak ta není u autonavigace moc důležitá nebo ano? Předpokládám, že dotaz zněl na autonavigaci...

alf*
hodnocení

2x

přidal bych se a také by mě zajímala dopoučení.

Ovšem je mi jasné, že se stejně ničeho nedoberu. Měl jsem Mio, nedal jsem dopustit na Mio, super, odemknul jsm si ho, fotky, dokumenty ... Pak jsem měl tomtoma jiný ale přišel mi v něčem lepší než mio,doporuči bych ho . A jsem koncích, to byly fasované navigace teď hledám nějakou pro sebe a nevím. Docházím k tomu, že ji možná vlastně asi ani nepotřebuji. Kam spěchat na výletě nebo nadovolené, zeptám se jako jsem to dělal celé roky bez navigace.

Každý tu vychválí tu svoji.

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Taky jsem byl ve stejné situaci a tento týden jsem ji vyřešil. Vyhrál Garmin Nuvi 255 W. Na netu jsem prošel kde co, diskuse a testy, tak doufám, že jsem se trefil. Chci to na občasnou jízdu neznámo kam autem a především na 4kolku. Doinstaluji turistické mapy a vím, že ji celoročně využiju a nebude ležet v šuplíku.

alf*

tak to by Tě mohlo zajímat navigovat.mobilmania.cz/...

slonbonjohn*

Jj, dík, dnes jsem to už studoval*palec*

davidhavel*
hodnocení

2x

S Garminem jsem byl hrubě nespokojen, ale jako obvykle to bude hlavně mapovými podklady - tj. poslední 8ka?! stojí za velké kulové... používám GoClever, ale tu byste coby "noname" asi nechtěl, já jsem s ní spokojen, až na poruchu napájení... pokud máte zájem, mrkněte na můj web davidhavel.pise.cz

Máte na mysli Atlas Czech 8? Já mám 7 a vyhovuje mi, uvažoval jsem ale o přechodu na verzi 8. Takže si to mám raději rozmyslet? Upgrade už totiž není zdarma jako dříve. Chyby v té mapě samozřejmě jsou, těm se ale nevyhnete.

Je to ale zajímavé - Garmin používá v ČR mapu Atlas Czech firmy Picodas (zástupce Garminu v ČR). Tato mapa nemá dodnes konkurenci, co se týká podrobnosti a přesnosti, protože ostatní výrobci využívají "evropských" mapových podkladů firem TeleAtlas (např. zmiňovaný GoClever) nebo Navteq. Jedna z nich zpřesňuje pokrytí ČR od západu k východu, druhá mapuje ČR jako celek s menší přesností a časem zpřesňuje. Zatím ale nemohou Atlasu Czech konkurovat.

davidhavel*

Ano, přesně tyhle mapy myslím. Navigaci jsem měl půjčenou jen na dovolenou, když se rozbila ta moje (napájení), ale rozhodně bych neměnil... netuším, zda to bylo (jen) mapami, ale jak už se tu psalo, každý hájíme tu svoji... Garmin navigoval více než často pozdě - v rychlosti 90 km/h oznámit odbočte deset metrů před odbočkou a nebo vodit na silnice, kde roste tráva ze země... ne, už bych ji nechtěl... jinak souhlas, mám mapy od TeleAtlasu a ani na motorce, kdy jezdím podstatně rychleji se mi nestává, že by mi manévr oznámila "pozdě". Nevím tedy, v čem přesně je zakopaný pes, ale Garmin mě zklamal... možná by se měl spíše držet těch turistických navigací :)

Tak tohle se mi rozhodně nestává - v tom bude mít pravděpodobně vinu software. V každém případě si před placeným upgradem raději vyzkouším novou mapu "nanečisto" *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]