Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký fotoaparát? 2

Od: babkazov® odpovědí: 14 změna:

Omlouvám se, ale potřebovala bych ještě jednou poradit. Poprvé to bylo všeobecné poradte.cz/... Ale teď bych moc potřebovala konkrétně. Nějaké zoomy a pixely, to jsou pro mě pouhá slova. Nechci příliš chytrý aparát, jen mě to mate a ničí sebevědomí. Nepotřebuji fotky s úžasným rozlišením. *hej*Drazí kolegové, prosím, porovnejte to, co jsem si předběžně vybrala a o jednom řekněte: To je ON *palec*

datart.cz/...

mall.cz/...

expert.cz/...

fotolab.cz/...

datart.cz/...

Děkuji všem, kdo mají čas, zamyslí se a porovnají. Krásný sluníčkový den přeji. *pusa*

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ja s tých,čo ste si vybrali volil ten druhý v popise.: mall.cz/...

Má aj optickú stabilizáciu,čo pri nepevných rukách pomôže.

joudic*
hodnocení

2x

sony cybershot nebo canon
canon ma 8x opticky zoom, tzn vyfotite vzdalenejsi predmet priblizeny bez ztraty kvality snimku, treba medveda ve vybehu :)
cybershot ma zase jediny vetsi citlivost, az 3600, takze za sera a v noci se z toho da trochu vyzdimat vic, respektive fotka focena na 1600 iso bude lepsi ze sony

jinak jsou ty fotaky vicemene stejne, ty ostatni maji jen 16mpx a ty 2(3) maji 20mpx, to sice nehraje az takovou roli, ale rozdil je.

Rychlost zaostrovani je take dulezita, pokud chcete fotit deti nebo zvirata, a to uz si musite sama zkusit v ruce v obchode, treba u podobneho modelu od te same znacky ve stejne cenove relaci, kdyby tam nemeli primo ten, ktery jste si vybrala

dylin
hodnocení

0x

Hned ten první... sony má (měl?) výborný automatický režim, takže stačí jen mačkat spoušť.

hodnocení

0x

Jak už jsem psal, Nikon je v kompaktech zcela na posledním místě, nad ním neuvažujte ani kdyby měl být zadarmo. Volte cokoliv od Sony, řada W je dost dobrá a řada WX je ještě lepší a nemá konkurenci. WX je ale poněkud cenově jinde.

Kompakty od Nikona nemají jen příšernou optiku, což se stejně u malých objektivů díky zákonům optiky moc nepozná, ale jsou uživatelsky nepřívětivé. Canon se svými IXUSY by mohl spíš do prodejny hraček.

hodnocení

0x
Nikon má bohužel levné kompakty osazené příšernými skly, jinak by byl vpoho. Šel bych do sony, možná má něco i panasonic či fuji v dobrém poměru cena/kvalita. Zvažte investici okolo 4000, tam je mnohem lepší výběr.

hk
hodnocení

0x

Spíše napište, kolik má stát a co chcete obvykle fotit.

xy
hodnocení

0x

Dala bych asi po váhání přednost 8 x zoomu u Canonu ( druhý v pořadí ) před Sony, který mi první padl do oka. Někdy je ten 5x málo ( fotila jsem nedávno na tenisových kurtech, kam za hráčem nevlezu, a chtělo to víc přiblížit )

Ale úplně nejradši mám Panasonic, koupila jsem před časem rodičům, a pak i bratrově dívce .Všichni spokojení. Jen mačkat, a fotky skvělé, ostré, barvy věrné ( na rozdíl od mé staré fujiny, která prostě ty červené odstíny nedá :) To už je ale hned o 1000,- víc

hodnocení

Děkuji všem *pusa* Já jsem věděla, že mi dobře poradíte. Vydám se do obchodu, vezmu do ruky, "očichám" a třeba trefím na prodavače, kterého práce baví. Kouknu na SONY, Canon 160 i Canon IXUS 165. Ten má i pouzdro, které nebudu muset kupovat zvlášť. Porovnám ceny a zamyslím se, jestli koupit nebo objednat. Niconu se vyhnu, na tom jste se shodli. *pusa* Všem přeji krásný večer ;) babka z OV

hodnocení

V úterý jsem koupila tento: datart.cz/...

Líbí se mi, ale trošku se ho bojím. Neva, naučím se. ;)

doplněno 31.03.16 10:59:

Jofa, děkuji *pusa*

jofa*

Udělala jste si radost a teď do přírody a pěkné komponované záběry. Věřím, že brzy nějaké nádherné uvidíme. Hlavně nefotit za ostrého slunce, kde je mnoho kontrastního světla. Toť moje jediná rada. Tak si foťáček užijte.

doplněno 31.03.16 09:22:

A bratrovi rozumím, že vůbec nedovedl poradit s výběrem tohoto typu fotoaparátu. Techniku co vlastní nelze vůbec porovnávat a je v jiných dimenzích.

Tak na focení zvířat v přírodě ten foťáček není, tak nějaká ta panoramata. A s tím světlem to tak jednoznačné není, záleží jak a co. Ale pro baku foťáček vhodný.

hodnocení

Ernie a Jofa, přééésně! Souhlas s každým slovem. *palec*S pomocí bráchy přes Sipe, jsem si nainstalovala ZONER a teď se nestačím divit. *sok* Dnes jdu do kroužku pc, tak se budu ptát a zkoušet. Bezva zábava.

doplněno 06.04.16 07:51:

Ten kroužek, ten je pro seniory hodně přes 60. Jsme tam všechny takové babky a dědkové, kteří umí internet, ale počítač vůbec. Lektorka mluví pouze a jen česky, Má trpělivost a pochopení. Každý máme svůj počítač a iteraktivní tabuli, která nás naviguje, na zdi. Bezva a účelně strávený čas a fajn lidi. ;)

Babko, nevyhazujte za kroužky PC. Sice dostanete "certifikát" ale krom toho, jak otevírat dokumenty, se nic převratného nedozvíte. Nejlepší PC kroužek je internet a knihy.

doplněno 06.04.16 13:14:

Tak určitě lepší než jezdit po prodejních akcích se šmejdama. To stoprocentně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]