Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem si nefunkční PC zdroj, se záměrem použít jeho obal na zabudování regulovatelného zdroje napětí. Koupil jsem si stavebnici onoho zdroje a potřebuji napájecí napětí 30V. Měl jsem v plánu použít trafo ze zdroje, ale z toho trafa vedou jen dva dráty. Tedy z toho, do kterého vede přívod ze sítě (jsou tam dvě). Co to kruci je? Měl jsem za to, že trafo má dva dráty na vstupu (jedna cívka) a minimálně dva na výstupu (druhá cívka). Dá se to trafo použít? Díky za rady.
Trafo z PC zdroje se určitě použít nedá. Budete si muset pořídit trafo vhodné, hlavně dostatečně "výkonné". Netuším, jak silný zdroj z toho chcete mít, ale bude to chcít alespoň 100 VA trafo.
Na vstupu je maximálně nějaký filtr, ale transformátory v PC zdroji jsou vysokofrekvenční, tedy na transformaci síťového napětí o frekvenci 50 Hz naprosto nevhodná, navíc byste z takto malého trafa vyždímal při tak nízké frekvenci jen pár VA.
30V a 2A je 60 VA. Takový tranformátor běžně váží skoro 1 kg a stojí kolem 400 Kč a v PC zdroji jej nenajdete. Ty pracují poněkud jinak.
Tak už druhý den brouzdám po netu a nemůžu nikde najít trafo na 30V aby nestálo přes 1.000,-Kč na kdovíjaké výkony. Ani na Vámi doporučeném webu. Nevadí mi dát tři stovky, ale nemůžu najít trafo, které potřebuju To je problém 30V trafíčko? Někdo nějaký tip na web, kde lze objednat trafo?
Dvě možnosti: JK Eltra namotá cokoliv dle potřeby a není to jediná firma, která to dělá (jinou ale nemám odzkoušenou). Druhá možnost: gme.cz/... ...alespoň se ušetří dvě diody když to má dvě vinutí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.