Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Poraďte prosím který je lepší na takové to běžné focení při cestách atd Kvalita fotek,náročnost na užívání atd.
Děkuji
Poradit ve dvou větách se dá jen těžko.
Na druhé straně výběr fotoaparátu může být také diskuze na dva dny...Ale ta diskuze musí být vzájemná resp. oboustranná. U vás (resp Vám podobných tazatelů) je ale velice pravděpodobné, že to nakonec stejně skončí u nějakého UZ. Ze zrcadlovky budete zklamaná...nevyužijete její možnosti ani z 50%...a ohniskový rozsah jejího základního objektivu pro Vás bude totálním zklamáním.
Osobně bych pro účely cestování volil např. Fuji X30..pokud se tedy spokojíte s ohniskovým rozsahem objektivu ekv.28-112mm. Vhodných typů fotoaparátů se dá najít samozřejmě ještě více, ale opravdu to není na dvě řádky...a jednu velmi jednoduchou otázku (na kterou je odpověď velmi složitá).
Ano nejsem profesionál, jsem v tomto směru naprostý lajk, jen chci foťák co dělá pěkné fotky a co jsem se tak nějak bavila s jinýma cestovatelema, tak všichni mají zrcadlovky, a celkově, když se řekne zrcadlovka tak to je asi mezi fotoaparáty top. Tak proto... Jinak teda, když ne zrcadlovka co ještě říkáte na tento
SONY DSC-RX100
Foťák pěkné fotky neudělá. Možná z technického hlediska. Zrcadlovku si neberte. Zrcadlovka je pro vás zřejmě takové magické zaklínadlo, ale jak psal martincakl@, tak to bude pro vás přítěž, pokud se nehodláte focením šířeji zabývat. Jestli to máte k focení na cesty-takové to "jsem tady a cvaknu to"-bez přemýšlení o světelných podmínkách, časech, cloně, hloubce ostrosti a dalších plno věcí, tak stačí i ta sonka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.