Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TV s USB vstupem nepřehrává některá videa

Od: 05ma* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

mám TV Sencor SLE 22F44D s USB vstupem, který mi ale nepřehraje úplně vše a neumím se zorientovat v tom co teda vlastně přehrát umí, je to vždy buď a nebo... Většinou je to samozřejmě .avi, ale něco přehraje, něco jde bez zvuku a něco vůbec ne (píše to nepodporovaný formát). Umí mi někdo poradit co s tím? Případně jak zjistit co tedy přehraje a co ne?

Díky všem elektroniky znalým :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Takže. Jedná se o formáty videa stažené na přehrávací USB například z PC (nebo netu)? Pokud ano, je potřeba videa překonvertovat v nějakém programu do příslušného formátu, který televizor přehraje. Mě se osvědčil FormatFactory. Chce to buďto nastudovat manuál televize k podporovaným souborům nebo vyzkoušet ve FormatFacrory různé kodeky, které telka vezme. Jde o to, že kodek zvuku je například správný (zvuk přehrává) a formát obrazu-rozlišení je nesprávný- v tom případě televize přehraje jen zvuk.

Nahrávání přímo z televize a následné přehrávání téhož předpokládám funguje, tam je to v jiném, speciálním formátu.

hodnocení

2x

Problém je v tom, že video nemá normu. Videosoubory jsou v desítkách formátů. A televizor všechny neumí. Třeba ani neexistovaly v době jeho vývoje.
Co přehraje buď poradí někdo, kdo ten televizor zná - nebo Vy sám, třeba pomocí programu G-Spot třeba z zive.cz/... .

Předhodíte tomu programu soubory, které přehrát jdou. A on Vám prozradí formát a kodek použitý k jhoe kódování. A potom musíte to, co přehrát nejde překonvertovat do toho, co jde ..

05ma*
hodnocení

Díky, jsem úplný neznalec (spíš tedy neznalkyně) a tak omluvte pokud se budu ptát blbě, ale ať v tom mám jasno. Stáhnu si tedy někde na webu program G.Spot a tím projedu ta videa, která přehrát jdou a on mi řekne v jakém je to formátu atd a umí ten samý program "upravit" i videa, která přehrát nejdou, když mu zadám jaký požaduji formát atd?

Díky ještě jednou :)

Nene, G-Spot umí jen kouknut do souboru. Konvertovat se bude muset jiným.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]