Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tohle vratná pojistka?

Od: zeli* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

je tohle tzv. vratná pojistka - tzn. že po vychladnutí zase spojí obvod? Nemohu tuto informaci nikde najít.

Jde mi o to, jestli je možné, že rozpojila obvod a po ochlazení je zase průchozí.

ebay.com/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Podle mě je tohle nevratná tepelná pojistka. Používal jsem podobných parametrů při zahřívání spínacích relé.

zeli*
hodnocení

Jestli pomůže původní určení, tak byla nainstalována v síťovém adaptéru, umístěná na závitech primární cívky transformátoru...

doktpr365*

Jo to je nevratná,propískni si ji jestli je vadná.

doktpr365*
hodnocení

2x

Nevratná,používá se na vynutí u motorů drobných spotřebičů.

zeli*
hodnocení

Jste si tím jist? Jde o to, že mi z Ebay dorazilo trafo s anglickou zástrčkou. Trochu jsem si pohrál s páječkou, abych to mohl zapojit do naší zásuvky a ejhle - trafo nefungovalo. Uvnitř byl přerušen kontakt mezi pojistkou a vinutím primární cívky. Napadlo mě, jestli jsem to nezpůsobil já. Jenže aby se mohl "odpájet" spoj, teplo z páječky by nejprve muselo projít přes pojistku, což by ji zničilo.

Pokud je to nevratná pojistka, znamená to nade vší pochybnost, že trafo již přišlo nefunkční. Pokud je pojistka vratná, pak je opravdu možné, že jsem odpájení způsobil já...

majsterjoe*

z ebay, takže z číny už mohlo přijít trafo poškozené, připájení pojistky na trafo není celký problém, jen se musí dělat opatrně, aby se pojistka nespálila. Dají se koupit v obchodech s elektronickým materiálem do náhrady a experimenty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]