Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jaký mikrofon na nahlávání komentáře, dabingu, vyjímečně zpěvu? Rozhoduji se mezi Audio-Technica AT 2020, Audio-Technica AT 2035 a Rode PROCASTER. Který by jste vybrali? Má smysl investovat dvojnásobek AT2020 do AT2035? Myslíte, že zvuk bude o poznání lepší?
Děkuji.
Zkuste se podívat na technické parametry obou dvou a třetího.
AT2020 viz audio-technica.com/... má vyrovnanou kmitočtovou charakteristiku, fantomové napětí 48 V/ 2 mA
AT2035 viz audio-technica.com/... má přepínač mezi vyrovnanou kmitočtovou charakteristikou a potlačním (roll-off) kmitočtů pod 80 Hz, fantomové napětí ve větším rozsahu, od 11 V do 52V/3,8 mA (ale to asi neřešíte, to je věc mikrofonního předzesilovače, který používáte)
Citlivosti, impedance, maximální hranici úrovně zvuku, odstup signál-šum (2035 je lepší), charakteristiku (kardioida) atd. najdete v katalogových listech.
Podobně najdete i RODE Procaster, například rode.com/... případně najdete i detaily a zkušenosti, například ask.audio/... ale při koupi drahého studiového mikrofonu je lepší se zeptat zkušených studiových techniků, což nejsem, takže jsem vám neporadil.
Podle voicebunny.com/... má AT2020 viz amazon.com/...
Má USB konektor a vlastnosti " Crystal-clear, natural sound for podcasting, home studio recording, field recording, and voiceover use.." , v provedení v odkazu nahoře má XLR, takže záleží na napájecím napětí, protože USB má fantomové napětí pouze 5V. U tohoto mikrofonu není nutné použít předzesilovač s napájením, lze ho připojit k notebooku, atd.. viz Furthermore, no pre-amp is necessary—with USB, she records directly into her laptop. She notes, "Get the PLUS version, which allows self-monitoring via headphones that plug directly into the mic during recording. That way if something’s not right with the sound quality, it can be corrected immediately.”
Takže záleží na tom, jak a kde chcete mikrofon používat, jestli doma nebo ve studiu, jestli akceptujete konektor XLR nebo USB atd
Zdravím, za sebe můžu doporučit SAMSON C03U, mám ho už od října a kupoval jsem si ho na zpěv, což se dá, ale pokud to myslíte s tím zpěvem tak, že chcete více než amaterský domácí zpěv, tak ho nedoporučuju. Naopak ale pro dabing by vám myslím mohl vyhovovat, na komentáře rovněž. Stojí kolem 2 500, možna seženete levnější. Nezapomente na pop-filter v cca 250-450 Kč seženete.
Pokud můžete ale investovat, doporučuju mikrfon s XLR konektory a USB externí zvukovku s XLR konekterom pro mikrofon.
Ale to hlavně pokud vám jde o více než amatérský zpěv. Na dabing, komentáře myslím bude C03U (U-USB verze) naprosto dostačující.
A pokud uvažujete spíše o té AT 2020 tak ta je v cenové kategorii cca jako C03U, ale rozhodně je více doporučovaný ten AT2020, že i přesto že je to USB, tak samá chvála, ale osobní zkušenost nemám.
Takže toť vše, snad vám to pomůže.
Předpokládám že předzesilovač nebo externí usb zvukovku nepoužíváte a sháníte jenom nějaký kvalitní mikrofon především na ten dabing, komenty.
Na konkrétní mikrofóny Vám doporučení nedám, protože jsem je nezkoušel, ale s kterým jsem mimořádně spokojen při dabingu a komentářich pro video, tak používám tento: AKG C 1000 sMK4, ve spojení se recorderem ZOOM H4n. Brilantnost zvuku, slova , ale i hudby, obzvláště akust. kytara je pro mne supr. Tak alespoň jsem dal typ, když zde není majitel uvedených mikrofonů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.