Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
lenovo mi koštuje hodně energie... Děkuji !
Dobrý den, zkuste např. snížit jas displeje - tím něco ušetříte. Zdravím!
doplněno 19.03.16 10:07:Nemáte zač. V návodu u mého mobilu to je takto doporučováno, tak je možné, že když si přečtete návod ke svému mobilu, tak tam najdete i jiná doporučení na tu úsporu baterie.
doplněno 19.03.16 18:00:med - ten Váš mobil se chová normálně. A buďte rád, že nemáte mobil od "nakousnutého jablíčka" - ten prý odebírá ještě více energie. Takže, musíte dobíjet mobil každý den (nebo se vrátit k tlačítkovému).
Zkuste takové to všeobecné - jas na minimum, vypnout wifi pokud nemůžete být k žádné přípojen, pokud ano, tak wifi naopak nechat zaplou - provoz dat přes wifi je energeticky méně náročné, nenechávat zbytečně svítit display, atd.
V případě že by to bylo stále málo pořidte nějakou ze široké škály power bank - od 500kč už se dají sehnat celkem ucházející kapacity za úměrný peníz
Mrkněte do nastavení - baterie a podívejte se, co vám baterku ždíme nejvíc. U mého mobilu nějakým záhadným způsobem dost žerou baterku "služby google play" a to i pokud je nijak aktivně nevyužívám (nestahuji, nevyhledávám, neaktualizuji aplikace...). Dále nepoužívám žádné aplikace od Googlu. Nevím no, dělá mi to to samé i po obnovení do továrního nastavení.
A jak dlouho Vám baterie vydrží? Ono u dnešních smartphonů je standard při aktivním používání tak 1 den výdrže, zvláště u menší kapacity baterie, jako máte vy (2000 mAh). Pokud Vám čtvrtku baterie sežere pohotovostní režim, vypadá to, že mobil moc aktivně nepoužíváte a mohl by vám tak dva dny vydržet.
300 hodin je teoretická doba, kterou by telefon měl vydržet v pohotovostním režimu, tedy bez volání, bez sms, bez internetu, bez připojení na wifi, vůbec bez rozsvíceného displaye. Prostě jen ležící telefon, na který vůbec nesaháte.
Spořiče baterie prakticky nefungují, jediná aplikace, o které vím, že jsou na ni všeobecně pozitivní ohlasy je Greenify, ovšem sám vyzkoušeno nemám. Osobně mám radši v telefonu pořádek a aplikace pod vlastní kontrolou.
Sám se rozsvěcuje? To nejspíše bude dělat nějaká aplikace, obnovení do továrního nastavení nepomůže? Nenainstalovala se poslední době na telefon nějaká systémová aktualizace?
Vojta, Lenovo Ambasador
,,Do továrního nastavení´´ - to se mi vymaže vše...?
Instalace asi proběhla...
To je divné 300h a můj nevydrží ani 24h...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.