Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojeni podle schematu

Od: sirtnt odpovědí: 7 změna:
Zdravim, potrebuji zapojit schema v priloze. Pokud ho chapu tak pri spravnem zapojeni by se na vystupu mel objevovat odpor podle zrovna sepnuteho tlacitka. Je to tak?
Mam to takto spajene, ale ukazuje mi to na konci odpor 300 a po sepnuti tlacitek se nic nedeje az na jedno kdy se odpor zmeni na nula. Typuji, ze jsem nekde udelal chybu, ale potrebuji potvrdit ze chapu spravnou funkci. Dekuji.

Zapojeni podle schematu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

2x

Trochu bych to upravil...

Zapojeni podle schematu #2
mytrix*

To mi teda řekněte, čeho jste tou úpravou chtěl dosáhnout. Ta úprava nemá vůbec žádný význam a nic neřeší.

nikdo*

Ale ano, řeší. Zaručí možnost úplného rozpojení obvodu, neboli nekonečný odpor(skoro). Otázka spíš zní, jestli je tahle funkce požadována.

mytrix*

Ok, ale toto je naprosto ukázková školní úloha. Takže zde je jakákoliv kreativita nežádoucí. Aneb napsat "trochu bych to upravil" = za pět :)

cinematic*

Přesně tak, tazatel nenapsal nic o účelu použití, takže kromě jím uvedeného zapojení obvodu jako odporového (napěťového) děliče mě napadla ještě tato možnost úpravy, která by pouze řadila rezistory do série a měla navíc možnost úplného rozpojení .

stonek*
hodnocení

0x

Nic nesepnuto = 2120 OHM, sepnute 1 = 1120 OHM,sepnute 5 = 600 OHM, sepnute 8 = 300 OHM, sepnute 9 = 120 OHM, sepnute 2 = 0,0... OHM.

sirtnt
hodnocení

Dekuji za odpoved. Jedno tlacitko bylo vadne :)! Po vymene vse funguje jak jste popsal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]