Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ve sluchátkách mi nejde hlas

Od: jaymuncz* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mám takový problém , ve sluchátkách mi nejde hlas ve filmech třeba hudba v pozadí mi jde normalně ale hlas herců slyším hodně stlumeně nebo úbec , prosím o radu.

Děkuju za váš čas. JaymunCZ

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Máš přerušený společný vodič - GND v kabelu. Teď ti hraje jen "rozdílová" složka stereo signálu, tedy zvuky, které se pro pravé a levé sluchátko lišily. Ty, které byly stejné, což bývají převážně hlasy, se vyrušily.

Je to na výměnu konektoru či kabelu (záleží v jaké části kabelu je chyba).

Aby se vyloučila chyba v počítači či nastavení, zkus sluchátka i jinde.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zdá se, že přehráváte film s prostorovým zvukem - slyšíte více jen část zvukového spektra. Zkuste si přehrávat film se zvukem stereo a snad to bude už dobré. Zdravím!

doplněno 16.03.16 22:05:

Pokud máte zdroj zvuku stereo a tento problém, tak bude možná stačit s konektorem JACK pootočit či s ním opatrně zahýbat.

doplněno 17.03.16 16:21:

jaymuncz - po Vašem doplnění je zřejmé, že problém je v konektoru u NTB. Bude tam špatný kontakt. Ještě zkuste konektorem u sluchátek po zasunutí do konektoru v NTB pootočit a ponechat v poloze, kdy to bude fungovat. Pokud to nepomůže, tak budete muset NTB otevřít a konektor zřejmě vyměnit. Jestli máte doma Kontaktol, tak ho do konektoru u NTB trochu stříkněte - třeba pomůže i toto.

doplněno 19.03.16 21:21:

pletiplot - tazatel uvádí, že v jiném přístroji sluchátka fungují dobře. Problém s tím konektorem bude v NTB a jiná sluchátka tazatel nepotřebuje.

hodnocení

0x

Jsou to jen sluchátka s třípinovým kolíkem nebo handsfree sada ze 4 pinovým kolíkem?

jaymuncz*
hodnocení

U mobilu mi jdou sluchátka naprosto v pořádku a v notebooku mi to šlo taky ale pak se někde stala chyba a už mi nejdou a konektor je stříbrný. V nastavení mam taky všechno dobře,když sním zahýbám tak mi to jde ale jakmil to pustím tak mi to zase přestane jít.

Hm, stříbrný. Co z toho asi poznám?

Pokud to po zahýbání jde, tak to znamená, že v konektoru je špatný kontakt na jednom drátu. Můžete to celé utrhnout a připájet jiný, nebo koupit nová sluchátka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]