Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení měniče otáček 380V

Od: honzmalatny* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, potřeboval bych poradit se zapojením reverzního přepínače otáček. Motor 550w 380V.

děkuji

Zapojení měniče otáček 380V
Zapojení měniče otáček 380V #2
Zapojení měniče otáček 380V #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nehledej v tom vědu.

Popisky na štítcích jsou jednoznačné.

Na svorky L1, L2, L3 přivedeš tři fáze.

Na svorky U, V, W připojíš tři fázové vodiče, které povedou do elektromotoru.

V každém případě připoj zemnící vodiš na kostru motoru.

A než začneš zapojovat, dobře si to všechno promysli. Pokud nemáš zkušenosti, tak požádej o zapojení zkušenějšího elektrikáře a dívej se mu pod ruce. Pokud si to zapojíš sám, tak si to od elektrikáře nech alespoň zkontrolovat.

Podle předpisů bys do toho vůbec neměl vrtat. S elektrikou není radno si zahrávat. Když uděláš chybu, tak můžeš sebe nebo někoho jiného zabít. Takže BACHA!

honzmalatny*
hodnocení

hodnocení

2x

Konkrétní zapojení daného přeopínače je vždy otázkou výrobce. Jako vodítko by Vám mohlo posloužit toto:

obzor.cz/...

honzmalatny*
hodnocení

tenhle je složený přímo pro mě na můj motor, jen jsem se zapomněl zeptat na zapojení.

honzmalatny*
hodnocení

Osobně bych připojil fáze dle nálepek L1 vpravo přívod, vlevo do motoru, to samé u L2 i u L3.Ale jistý si nejsem.

děkuji.

L1, L2, L3 bývají přívodní kontakty do přepínače. Pokud si nejste jistý, stačí přece vzít zkoušečku a za pár minut je jasno.

doplněno 15.03.16 20:17:

To Vám ho skládali přímo v Obzoru? Tam není problém dožádat jakékoliv schéma, archivují si je.

honzmalatny*
hodnocení

přímo na elektroúdržbě :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]