Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektronika - kvalita značek

Od: zelivak odpovědí: 17 změna:

Dle vašich odpovědí v tomto fóru vidím, že jste z oboru. Budu potřebovat novou pračku, ledničku, myčku. Jsou mi sympatičtější spíš menší výrobci typu Amica, Gorenje, Candy, Fagor... Jak jsou na tom s kvalitou? Je nějaká značka, kterou vy v dnešní době nekvality považujete za jakš takš kvalitní a cenově přijatelnou?

Děkuji za odpověď

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Ještě jeden pohled na elektroniku je třeba sledovat.Vždy se podívejte na štítek,který je od výrobce.Není Philips jako philips,jeden je z Britanie,druhý z Polska.Bosh je i tuzemský ale i z Jižní Afriky.HP je z USA i z Německa.A s tím souvisí i výsledná kvalita výrobku.Jo,globalizace je globalizace.

JABRAKA

doplněno 04.06.09 19:18: Robert Bosch, spol. s r.o. České Budějovice
JB
Dnes se jednak prakticky už skoro země výroby nepíše a kdyžtak tak v jiné zemi se výraví, v jiné dováží a v další montuje...dnes nejde o to zda je z gronska či z měsíce, ale kdysi solidní značky se nechávají dovážet nekvalitni ale hodně levné značky aby se mohli podbízet na trhu lidi pak kupují protože dnes se dívá z 99% na cenu...jinak já prodávám kvalitní bílé zbožy respektivě prodávám to s čím není moc oprav a když už tak ne drahé, a at to bylo z turecka, madarska či ukrajiny bylo to pokaždé stejně kvalitní jde tu spíš o konrolu kvality a punc který značka nechce ztratit, tak má solidní kontroly a nekupuje to nejlevnější...

jarmik*
hodnocení

1x

Koleka Hangar asi ví nejvíc, o čem mluví, když to opravuje.

Už se to tu probíralo, tak to jenom napíšu znovu: značka je jenom ten kousek umělý hmoty s písmenkama. Neznamená to, že všechny věci od té značky mají stejnou kvalitu. Upzorňuju, že určité modely dělají no name výrobci pro ty značkové, kteří na to jenom přilepí název. Zákazník v zásadě nemá šanci to odlišit.

Když jsme koupili před pěti lety lednici Fagor, táta se zhrozil, protože opravoval lednice. Ale šla. Myčka Fagor už nebyla úplně stopro. Varná deska Fagor ale bez problémů, manželka je léta prodávala a reklamace nebyly. Candy bych nevzal, měli jsme v bytě starší myčku (4 roky) a bylo to jednak hlučný, jednak občas tekla, jednak občas svítil eror.

Pračku mám Indesit pátým rokem, začala dost blbnout, něco se opravilo, ale už běží jen jeden program.

Pod to se dá podepsat:D
Pračka-programátor nebo modul je v híji 5 000czk chceš to opravit?..:D

hodnocení

0x
Zdravím...ohledně značek vyjmenovaných jsou to včechno strašné šunty...od těchto firem raději utečte...rychle a daleko...
s pozdravem Adam .
*cteni*
doplněno 17.05.09 19:36: Mohu vědět odkud jste..?

hodnocení

0x

Přidám se :)

Koukal bych po Bosh, Siemens...

Já kopu za Electrolux, jak já doma, tak i rodiče máme všechno od Electroluxu a bez jedinýho problému již mnoho let.

Vybrali ste si zlatou střední cextu za normální peníze celkem kvalitní zboží s dobrou základnou...
Další do bandy levných křápů...lituji všechny co se zapletli sboschem..:D:D
limetka*

S tím boschem jsi trochu mimo mísu - mám od něj kuchyňský robot a jede bez závad pěkných pár let, navíc je ergonomicky velmi dobře vymyšlený, pohodlná manipulace i údržba a čistění. Jinak preferuji také Electrolux nebo AEG (což je pokud vím ale jedna rodina...)

Nazdárek limetko, říkáš pěkných pár let tím dle mého názoru myslíš přinejším 5 a víc let...to je pro mě už doba kdysi(jsem mladý člověk) a kdysi se věci dělali trochu kvalitněji než dnes, taky máme doma kuchynskou potvoru bosh vzhledem k tomu co všechno jsme s tím doma dělali by to snad podělalo beton a šla by v tom míchat malta ale...co bylo bylo dneska už se na kvalitu nedělá snad vůbec nic, jen at se to rychle rozbije a zákazník kupuje novou věc...
Pokud koupíte podobný stroj dnes vydrží tak záruku a možná roka dva po ní ale stejně kiksne...

Když se mrkneš na Siemens a Bosh neuvidíš mnoho rozdílů. Pokud bereš Siemens jako kvalitní (což je), Bosh je identický ;) Nevím jak jsou firmy propojené, ale je to opravdu to samé... týká se především myček. Jinak na Bosh slyším pouze chválu a sám od něj mám hodně věcí bez problémů.

Možná na ně slyšíš chválu, no já je denně opravuju a chvála fakt z úst nelítá, co se týče siemens myček kupodivu opravuji zatím jen ty staré několik let, jinak dle zákazniků není asi distributor respektivě asi v mém okolí není.A bosch..no řekněme že Bosch a AEG je jako porovnávat Hifi za 990,- značky denver(snad ji znáte) a hifi za 2-3tis značky pioner..asi tak, dalo by se říct že bosch je odnož tamanských produktů...

nonamer
hodnocení

0x

Doma máme pračku Zanussi a myčku Bosch. Už nám 9 let oba stroje slouží bez jediného problému (oboje používáno denně). Opravdu se vyplatí nějáký ten tisíc navíc připlatit, než pak lítat po reklamacích a kupovat každý rok nové spotřebiče...

Před devití lety patřili tyto značky ke kvalitě, dnes je zanussi střed a bosch odpad...

tomh*
hodnocení

0x

Dneska je to jedno. Uvnitř je to všechno stejné a z Číny. Nemá smysl vybírat jen dle značky. Teda jak u čeho... :)

ewa*
hodnocení

0x

Souhlasím,že kromě exluzívních značek jsou všechno šunty-výrobci musí vydělat,tedy někde ušetřit,nejlépe na tom,co není vidět.Složení materiálu ložisek,apod. vám stejně nikde neřeknou.Proto nemá smysl rozebírat,která značka je lepší.Nemám na to,abych si koupila troubu za 50 000Kč(ani kdybych měla,tak bych nedala).Takže se budu rozhodovat podle funkcí a parametrů,které u výrobku potřebuji a vzhledu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]