Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blu-ray

Od: budulinek odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu někoho chytřejšího. Chci objednat dvd - pohádku pro děti a zjistila jsem, že mají jak dvd, tak i BLU-RAY. Může mi prosím někdo vysvětlit rozdíl? To je jako dvd nebo cd?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

2x

Ano, takový nějaký rozdíl v tom je. Jde o to, že film na DVD může mít nějakou kvalitu obrazu, ale více dat se na tu placku nevejde. Tedy to, co vidíte v TV může (nemusí) mít o něco horší obrazovou kvalitu, než film na Blu-Ray. Pozor ale, přehrávač musí umět přehrát takové disky. Samozřejmě nosič DVD je o něco lacinější. Pokud je moderní a kvalitní přehrávač i TV a přenos mezi nimi kabelem HDMI, pak záleží jen na vaší peněžence, co koupíte.

budulinek
hodnocení

Máme levný přehrávač, jen na pohádky dětem.Takže raději pro jistotu objednám dvd. Děkuji

vernon
BluRay má obraz ve vysokém rozlišení, musíš mít samozřejmě k tomu přehrávač a televizor. DVD má obraz ve standardním rozlišení, který už dnes kvalitativně nevyhovuje. Toto je pro laika asi největší rozdíl těchto dvou, dnes už zastaralých nosičů.

remisak*
hodnocení

0x
Musíte mít přehrávačpro BLU-RAY disky alza.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Blu ray je stejný digitální záznam ale je zaznamenán s větší kapacitou.Na stejnou plochu disku se vejde mnohem více bitů.Je to způsobeno kratší vlnou záznamového laseru 445 nM proti vlnové delce DVD laseru 808nM.Je tedy možno zaznamenat až dvojnásobek dat.Kvalita na příklad videa je ovšem stejná,je mi líto,záleží na zdroji signálu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]